Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, “Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin(OSB) gün geçtikçe büyümesi ekonomik açıdan son derece önemlidir. Büyüyen ve gelişen bir sanayi bölgesine sahip olmamız gerçekten sevindiricidir. Hedefimiz bu anlamda 10 bin kişiyi istihdam etmektir” dedi.

“Tekstilde Karadeniz’in başkenti Fatsa”

FATSO Başkanı Tayfun Karataş yaptığı açıklamada, “Ordu ilinin gündemi ekonomi anlamında Organize Sanayi Bölgeleri olmalarıdır. Tüm il olarak üretim yaparsak kalkınmamız o anlamda daha iyi olur. Fatsa OSB’de ikinci etap için çalışmalara başladık ve hedef 10 bin kişi istihdam etmektir. Şu anda 3 bin 600 kişi çalışıyor ve oradan geçimlerini sağlıyorlar. Birçok önemli markalara ihracat Fatsa’dan yapılıyor. Ordu ilinde OSB anlamanda gelişmeler var. Bu kapsamda yeri OSB yerleri bulup ekonomiyi devamlı hareketli halde tutmalıyız. Devamlı üretim yapmak hedefimiz olmalıdır. Birçok il farklı ülkeleri ihracat yapamazken ülkemizde Fatsa çok önemli ülkelere ihracat yaparak adından söz ettiriyor. Türkiye’nin 4 büyük takımı başta olmak üzere tüm spor kulüplerinin formaları ilçemizde imalatı yapılıyor. Ağaç sanayide çok önemli yerdeyiz. Yatırımcılarımız gerçekten çok iyi ve kaliteli kişilerden oluşuyor. Buraya yatırım yaptıkları için bölgemiz insanları adına teşekkür etmek istiyorum. Önemli derecede istihdama katkı sağladılar. Tekstilde Karadeniz’in başkenti Fatsa’dır. Büyümeye devam edersek Türkiye’nin bile başkenti olabilir bu alanda. Ticaret ve sanayi odamız bünyesinde bir atölye oluşturduk ve işçilerimizi kalifiyeli elaman yaparak işlere yerleştirdik. Bu anlamda yatırımcılara da destek olduk” diye konuştu.

“Refakatçi Oteli protokolü imzalanacak”

Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasından imzalanacak ‘Refakatçi Oteli’ protokolünün hem Fatsa’da hem de Kumru, Korgan, Kabataş, Aybastı, Çamaş ve Çatalpınar ilçeleri dahil olmak üzere 7 ilçede eş zamanlı olarak başlamış olacağını belirten Karataş, “İlimize çevre illerden ve uzak yerleşim merkezlerinden tedavi amaçlı gelen ve yakınlarının tedavisi Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası olarak; bölge halkı adına güzel bir çalışmaya imza atıyoruz yakında. Bu proje Kumru, Korgan, Kabataş, Aybastı, Çamaş ve Çatalpınar ilçeleri için geçerli olacak. Bölge ilçelerimizde yaşayan ve hastanede yatan hastalarına refakat amacı ile ilçemizde bulunan ama fakir veya ihtiyaç sahibi insanlara yönelik konaklama hizmeti odamız tarafından verilecekler. Bölgemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha