Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kumbaşı ve Efirli bölgesinde yeni bir sahil projesi hazırladıklarını belirterek, “Ordu’nun en güzel yürüyüş, gezi ve dinlenme alanlarını bu bölgemizde yapacağız” dedi.

Göreve geldikleri dönemin ilk aylarında Efirli bölgesindeki kaçak yapıları yıktıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, Kumbaşı ve Efirli’nin kıyı şeridini yeni bir projeyle halkın kullanımına açacaklarının müjdesini verdi. Başkan Yılmaz, “Göreve geldiğimiz ilk aylarda halkımızın kullanımına açtığımız sahil şeridinde şimdi ise kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Akyazı Mahallemizin sahilinde olduğu gibi bir projeyi daha burada hayata geçirmeyi planlıyoruz. İnşallah ilimizin en güzel yürüyüş, gezi ve dinlenme alanlarını bu bölgemizde yaparak Ordumuzun yeni bir sahil şeridine daha kavuşmasını sağlamış olacağız” dedi.

Başkan Enver Yılmaz ayrıca her iki mahallenin de içme suyu için projesinin hazır olduğunu ve 5,5 km’lik güzergah için de ihalesinin yapıldığını söyleyerek, “Yıl sonunda Altınordu ilçemizin kullandığı arıtma tesisinden gelen içme suyumuzu bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız da kullanmaya başlayacak” diye konuştu.
Kaynak: iha