Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’ye gelecek turistlere bir hediye paketiyle burada üretilecek olan çikolatalardan verilecek olması oldukça önemli” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri doğrultusunda ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın da proje ortağı olduğu Ordu’da üretimi yapılan çikolatalar Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a sunuldu.

Ünye Sanayi Ticaret Odası Başkanı Durmuş Zor, "Projenin toplam bütçesi 168 bin 709,51 eurodur. Proje ile 25-50 yaş aralığında yer alan 60 kadın, butik çikolata hazırlama, iş sağlığı ve işçi güvenliği, web tabanlı içerik yönetim sistemleri (e-ticaret) ve girişimcilik olmak üzere 4 ayrı konuda eğitim aldılar" bilgilerini verdi.

"İş’te Kadınlar Projesi", Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Ticaret Borsası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ve Ordu Genç Girişimciler Derneği tarafından yürütülüyor.

Projede Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Başta anayasa olmak üzere hükümetimiz kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyor. Proje, kadınları üretime dahil etmeyi amaçladığı için bir kat daha önemli. Her türlü alt yapısı oluşturulmuş projenin Ünyemiz için de faydalı olacağına inanıyorum. Bizim de bölgemiz fındık üreticiliği noktasında Türkiye’de ve dünyada en fazla üretimin yapıldığı bir yer. Ünye’ye gelecek turistlere bir hediye paketiyle burada üretilecek olan bu çikolatalardan verilecek olması oldukça önemli. Ben hem proje paydaşlarını hem de projede görev alan kadınları tebrik ediyorum. Belediye olarak gereken her türlü desteği de sağlayacağımız belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha