OOIL, tedarik zinciri verimliliğini artırmak için elektronik konşimento kullanıyor

Bir Cosco birimi olan HONG KONG'un Orient Overseas (International) Limited (OOIL), küresel tedarik zincirinin verimliliğini artırmak, her bir gönderinin karbon ayak izini azaltmak ve müşterilere nihai nakliyeyi getirmek için elektronik konşimentoya (eBL) geçiyor.

Bir Cosco birimi olan HONG KONG'un Orient Overseas (Uluslararası) Limited (OOIL), küresel tedarik zincirinin verimliliğini artırmak, her gönderinin karbon ayak izini azaltmak ve müşterilere nihai nakliye deneyimini sunmak için elektronik konşimentoya (eBL) geçiyor .

Şirketin eBL çözümü, dijital çözüm sağlayıcısı IQAX Limited tarafından desteklenmektedir ve Global Shipping Business Network'ün (GSBN) blok zinciri platformu üzerine kurulmuştur. Bu teknolojiden yararlanarak eBL, ilgili tüm tarafların nakliye sürecinin gerçek zamanlı durumuna erişmesi için dijital bir kanal sağlar.

Şirket yaptığı açıklamada, "eBL ayrıca verilerin güvenliğini, doğruluğunu ve gerçekliğini garanti etmenin yanı sıra blok zinciri ağındaki verilerin izlenebilir ve tek bir kaynaktan olmasını garanti eder" dedi.

OOCL'nin eBL çözümü yalnızca çevrimiçi Konşimento düzenlemesi sunmakla kalmaz, aynı zamanda göndericiler, kargo sahipleri, nakliyeciler ve bankalar gibi farklı tarafların eBL'yi yönetmesine ve tapu transferleri, teslimat için teslimler, durum güncellemeleri ve geçmiş incelemeleri gerçekleştirmesine olanak tanır.

OOCL'nin Operasyon Direktörü Kenny Ye şunları söyledi: 'eBL'ye geçiş, yalnızca dünya çapındaki müşterilerimize gelişmiş bir nakliye deneyimi sunmamıza izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda OOCL ve müşterilerimizin maliyetleri düşürme, operasyonel verimliliği artırma ve faaliyetlerimizin çevresel etkisini azaltmak.'

Editör: CAHİT İSTİKBAL