Oltanın ucundaki huzur Tekneden olta ile balık avlama zevki, deniz sevgisiyle birlikte benliğinizde tutkuya dönüşüyor. Teknenin güvertesine çıktığınız andan itibaren günlük yaşamın kanıtsanmaya yüz tutmuş sorunlarından, psikolojimizi derinden sarsan k

Oltanın ucundaki huzur

Tekneden olta ile balık avlama zevki, deniz sevgisiyle birlikte benliğinizde tutkuya dönüşüyor. Teknenin güvertesine çıktığınız andan itibaren günlük yaşamın kanıtsanmaya yüz tutmuş sorunlarından, psikolojimizi derinden sarsan karmaşasından ve bitmek tükenmek bilmeyen ekonomik bunaltılarından kurtulmak kadar insanı mutlu eden bir rahatlama duygusu olamaz.

Yıllardan beri omuzlarınızda taşımaktan artık kamburlaşmış bu kadar çok derdin neden olduğu sıkıntılara ister bir anlık olsun, isterse bir günlük olsun boşverebilmek, inanın insanın ruhundaki ve bedenindeki bütün gerginlikleri bir mıknatıs gibi çekip alıveriyor. Sanki doğal bir terapi merkezi. Canınızı sıkacak, sinirlerinizi bozacak ve sizi üzecek hiç bir olumsuzluk yok. Olsa bile sizi hiç etkilemiyor. Çünkü bu ve benzeri konular böyle bir atmosfer içinde sizin ilginizi hiç çekmiyor. İnsanı insan yapan bütün güzel duyguları yüreğinizde canlandıran ve sizi yeni bir güne morali düzgün, motivasyonu yüksek ve bütün olumsuzluklardan uzaklaşmış olarak hazırlayan tekneden olta ile balık avı, birbirinden farklı görselleriyle sizlere yeni alternatifler sunmaya devam ediyor olacak.

Çok yoğun ve stresli bir işin yaratmış olduğu kaygılarla oldukça hızlı tempoyla geçen bir haftanın yorgunluğunu ve üstünüze sinmiş olan negatif enerjisini ege'nin barış ve dostluk sularında ebediyete kadar uğurlamanın ayrıcalıklı huzurunu yaşama zevkine varacaksınız. Yüreklerinizi gün boyu coşturan, ruhunuzu derinden ferahlatan ve hayata pozitif enerji ile bakmanızı sağlayan böylesine huzurlu bir günü tekrar yaşayabilmek için oltacı dostlarımızla birlikte akbük'te ada teknesine gittik. Ayhan kaptanımız bütün eksiklikleri tamamlamış bizleri bekliyordu. Kısa süreli bir bekleyişin ardından herkes teknedeki yerini aldı ve sıcacık ikram edilen çaylar yudumlanırken diğer taraftan olta, misina takımları hazırlanmaya başlandı. Daha sonra hiç zaman kaybetmeden bizi özgürlüğümüz ile baş başa bırakacak olan kıç halatları bağlı bulundukları babalardan süratle çözüldü.

Pırıl pırıl parıldayan bir gökyüzünün altında ve içimizi kıpır kıpır yapan harika güzellikteki bir havanın huzuru içinde akbük limanından demir aldık. On beş dakikalık bir seyirden sonra gecenin gizemli karanlığında kuzeyden serin serin esen dingin ruhlu bir rüzgarın eşliğinde ilk avlak bölgemize doğru rotamızı çizdik. Aysız bir gecenin hükümdarlığını ele geçiren yıldızlar, sahip oldukları bu saltanatın keyfini doyasıya çıkarmaktan son derece mutlu görünüyorlar. Uzak olanıda, yakın olanı da hepsi en parlak ve en etkileyici ışıklarıyla kainat ta böylesine ilk defa gerçekleşecek olan muhteşem bir ışık şöleninin gösterimine hazırlanıyorlar. Pervane sularını çok gerilerde bırakan cefakar ada teknesi yılların yorgunluğuna hiç aldırış etmeden kazıklı açıklarındaki ilk avlanma bölgesine bizi güvenle getirdi.

Sabah güneş'i bugün çok nazlı ve o kadar da mağrur. Dağların tepelerine sürtüne sürtüne doğuyor. Gün ağarmaya başlayınca herkesin üzerine masum bir yorgunluk çöküyor. Uykusuzluk ise gözlerin yumukluğundan hemen anlaşılıyor. Akşamdan sabaha kadar denizin ortasında ve bir teknenin güvertesinin üstünde sakinlik ve sessizlik içinde olta ile balık yakalamaya çalışmak son derece keyif verici bir uğraşı. Kimi oltacı uykusuzluğa daha fazla dayanamayıp elinde misinası ile sandalye üstünde şöyle kısa bir şekerleme ile yetinmeye çalışıyor. Bazı oltacılar ise güneşlenme minderlerine uzanarak deliksiz bir uykuyu tercih ediyor. Bir çoğu da sabır ve direnç örneği göstererek balık avına devam diyor. Oltacı dostlarımızdan bir bölümü ise çok acıkmış olacaklar ki, büyük bir iştahla kumanyalarına sarılıyorlar.

Sonuçta biz deniz sevdalıları ve olta ile balık avı tutkunları için teknede dostlarımızla birlikte hoşca vakit geçirecek, doyasıya eğlenecek ve her anımızı bizlere keyifle yaşatacak bir şeyler vardı. Ama en önemlisi, en anlamlısı ve en değerli olanı ise, yeni bir güne sağlıklı, huzurlu, umutlu ve mutluluk içinde başlayabilmekti. Şu gerçeğe inanmak gerekir ki, sabahleyin erkenden kalkıp içinize bir yudum nefes çekerek güneş’i görebiliyorsanız eğer, sizden daha şanslı ve mutlu başka bir kimse olamaz.

Ş.Ünal Benlialper

Kaptan-denizci yazar