Yemek ve su bitince gençlerden ikisi öldü. Üçüncüsünü ise yağmur kurtardı. Tekne 28 gün sonra Panama’nın 1100 kilometre açığında bulundu.

Orta Amerika ülkesi Panama’nın Büyük Okyanus kıyısındaki Rio Hato’da bir otelde çalışan Adrian Vasquez (18) filmlerde rastlanır bir maceradan mucize eseri kurtuldu. Vazquez 24 Şubat’ta arkadaşları Oropeces Betancourt (24) ve Fernando Osorio (16) ile birlikte balığa çıktıktan 28 gün sonra Rio Hato’ya 1100 kilometre uzaktaki Ekvador’a bağlı Gallapagos Adaları açığında, sahil güvenlik botlarınca bulundu.

Bitkin haldeki Vasquez karaya çıkınca ilk işi annesi ve patronunu aramak oldu. Aslında üç arkadaşın macerası neşeli başlamıştı. Yanlarına bolca buz alıp açılan üçlü bol bol balık tutmuştu. Geri dönüşte motor bozulunca dehşet dolu günler başladı. Birkaç gün ellerindeki su ve balıkla idare ettiler. Buz eriyince balıkları çürüdü ve bu arada suları da tükendi.

Betancourt 10 Mart’ta açlık ve susuzluktan öldü. Beş gün sonra da Osario susuzluk ve güneş çarpmasından hayatını kaybetti. Vazquez ise 4 gün sonra ölmek üzereyken yağan yağmurda biriktirdiği 4 bidon su sayesinde ayakta kaldı.

Editör: TE Bilişim