Nusrat'ın Kahraman Komutanı Unutulmadı

Çanakkale Savaşları deyince akla ilk gelen ve bu savaşların simgesi olan kahraman Nusret Mayın gemisidir. 18 Mart Deniz Savaşı'nda müttefik donanmasını dağıtan, müttefik komutanlarını şaşkınlığa uğratan, Türk askerine moral, Türk Milleti'ne sevinç kaynağı olan, 26 mayınla 6 müttefik donanma gemisini Çanakkale sularına gömen; bir yazgının değişmesine sebep olan bir kahramanlık hikayesidir Nusret Mayın Gemisi.  Bu geminin kahramanı ise Denizici Mevki Mayın Grup Komutanı Yzb. Nazmi AKPINAR'dır. 18 Mart 1915 de kazanılan başarıda büyük pay sahibi olan Yzb. Hafız Nazmi Bey 5 Mayıs 1940 yılında vefat etmiştir.

Çanakkale savaşları kahramanlarından mayın grup komutanı ( Nusret Mayın Gemisi )  Yzb.Nazmi Akpınarı 5 Mayıs'ta ölümünün 70. Yılında kabri başında Beykoz BHP Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi ve Beykoz Denizciler Derneği tarafından düzenlenen törenle 300 öğrenci öğretim görevlileri 40 mezun ve vatandaşlar  ile birlikte andılar.

Törende sırasıyla okul müdürü Çağatay Varalan,dernek Başkanı Abdullah SUGÜN , Arkas Denizcilik İnsan kaynakları müdürü Alaattin KURT'un günün anlam ve önemini belirten konuşmaları yer aldı.

Beykoz Denizciler Derneğinden DenizHaber.Com'a yapılan açıklamada "Katkılarından dolayı İBB Deniz hizmetleri müdürlüğüne, Dentur Avrasya Gruba, Sarıyer belediyesi,Beykoz belediyesi ve Emniyet amirliklerine teşekkür ediyoruz." denildi.

 

Editör: TE Bilişim