Ningbo-Zhoushan limanındaki Meishan terminali, liman dışında yanaşma için bekleyen rekor seviyede gemi ile altıncı gününde de kapalı kaldı.

34 yaşındaki bir liman işçisinde Covid-19 tespit edilmesiyle geçen hafta Çarşamba sabahı erken saatlerde terminal hızlı bir şekilde kapatıldı. Aradan geçen günlerde, bir dizi gemi Ningbo-Zhoushan'a uğrağını iptal ederek yeniden yönlendirildi. Terminalin, limanın yaklaşık 30 milyon teu iş hacminin yaklaşık beşte birini oluşturduğu biliniyor.

Bunun yanında mayıs ayı sonlarında Shenzhen'in doğusundaki Yantian Limanı'nda Covid-19 tespit edildiğinde, liman yaklaşık dört hafta boyunca kısmen kapatılmış ve çok sayıda geminin yükleriyle beklemesine neden olmuştu.

Açılış tarihi olarak 6 Eylül'ü işaret ediliyor!

Zhejiang Eyaletinde liman otoritesi herhangi bir açıklama yapmazken Splash247'de yer alan habere göre yerel kaynaklarda Meishan Terminali'nin açılış tarihi olarak 6 Eylül'ü işaret ediliyor.

2,4 milyon 20 ft'lik konteyner taşıyabilen 350 konteyner gemisi bekliyor!

Diğer yandan ekonomist Wandile Sihlobo'un yaptığı açıklamaya göre Ningbo-Zhoushan Limanı'ndaki kapanma sektördeki son sorunlardan biri. Sihlobo sorunun daha büyük olduğunu beirterek şu ifadeleri kullandı; "Ningbo-Zhoushan'da belirsiz bir kısmi kapatma, küresel lojistik üzerindeki yükü artırabilecek en son sorundur..... Neredeyse 2,4 milyon 20 ft'lik konteyner taşıyabilen yaklaşık 350 konteyner gemisi, dünya genelinde limanlara yanaşmayı bekliyor."

KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER

Editör: TE Bilişim