Kuveyt'in Mina Al Ahmadi limanından Hindistan'ın Paradip limanına hareket eden ve yaklaşık iki milyon varil ham petrol taşıyan New Diamond adlı petrol tankeri, Sri Lanka'nın doğu kıyılarında yanmaya başlamış, yangın nedeniyle terk edildikten sonra ülkeye doğru sürüklenmişti. Yangın çıktığında gemi yaklaşık 38 deniz mili açıktaydı ancak rüzgarlar ve akıntıların gemiyi yaklaşık 21 deniz miline kadar taşıdığı belirtilmişti. Hint ve Sri Lanka güçlerinin ortak operasyonu neticesinde, yangın kontrol altına alınmıştı.

Yaşanan bu olayın ardından Sri Lanka, yangınla mücadele operasyonları için tazminat isteyeceğini ve ayrıca yanmış VLCC The New Diamond'ın kaptanına suçlamada bulunmayı planladığını açıklamıştı.

Sri Lanka, New Diamond'ın Yunan armatörüne 17,38 milyon dolarlık dava açtı!

Sri Lanka cuma günü, geçtiğimiz Eylül ayında Sri Lanka'nın 40 km açıklarında alev alan ve terk edilerek 21 mil açıklara kadar sürüklenen VLCC tipi New Diamond adlı petrol tankerinin Yunan armatörüne 17.38 milyon dolarlık bir tazminat talebinde bulundu.

Yunanistan merkezli New Shipping’e ait New Diamond isimli gemi, geçtiğimiz Eylül ayında Sri Lanka’nın doğu kıyısından geçerken alev aldığında 270.000 ton ham petrolle Kuveyt’ten Hindistan’a seyrediyordu.

Tankerin kaptanı, sızıntıya neden olduğu ve yerel yetkilileri çevresel zarar hakkında bilgilendirmediği için 65.000 dolar para cezasına çarptırıldı. Gemi sahibi şirket ise kurtarma operasyonunun karşılanmasına yardımcı olmak için 2.38 milyon dolar ödemişti.

Makine dairesinde patlama ile başlayan yangında bir mürettebat üyesi hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilişim