Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, 2014 yılında belediye başkanlığı görevine gelmesinden 2018 yılı başına kadar gerçekleştirdiği çalışmaları, ve 2018 yılında gerçekleştireceği projeleri, düzenlediği halk konseyi ve istişare toplantısında Uçhisarlılarla paylaştı.

Toplantıya belediye meclis üyeleri, turizmciler, muhtarlar ve çok sayıda Uçhisarlı vatandaş katıldı.

Başkan Karaaslan, göreve geldiği 2 Nisan 2014 tarihinden bu güne kadar belediyenin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Belediye bütçesi hakkında da bilgi veren Başkan Karaaslan “Şeffaf belediyecilik anlayışıyla yürüttüğümüz çalışmalarımızı düzenli olarak hemşehrilerimizle paylaşmak için bu tür toplantılar düzenliyoruz. Hemşehrilerimize belediye olarak yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla ilgili bilgiler aktardığımız istişare toplantılarımızda, onların da fikir, öneri ve sorularını dinleyip çözümler üretmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Halkla iç içe bir yönetim anlayışı ile hareket etmeye özen gösterdiğini ifade eden Başkan Karaaslan, şu anda yürüttüğü Uçhisar Meydan projesini de Uçhisar halkıyla paylaştı. Eski belediye binasının yıkımının da yapılacağı ve proje tamamlandığında bölgenin en büyük meydanının ortaya çıkacağını belirten Karaaslan, “Uçhisarımız her yıl büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla hem bu ihtiyacı karşılaması, hem de kasabaya uyum sağlayacak bir konseptte yapacağımız meydan projesinin, restaurant, cafe ve alternatif hizmet sektörüne cevap verebilecek ölçüde, kasabamızı ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin de keyif alarak vakit geçirebilecekleri bir alan olmasını hedefliyoruz. En kısa sürede başlatacağımız çalışmalarla 2018 yılı içinde birinci etap ve ikinci etap olarak meydan projemizi tamamlamaya çalışacağız” dedi.

Ayrıca şu anda gündemde olan bütünşehir yasası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Karaaslan; “Nevşehir’in bütünşehir olması durumunda Uçhisar’ın belediyelikten düşeceğini biliyoruz. Ancak bu kapsamda kasaba halkımızın ve kasabamızı ziyarete gelen misafirlerimizin yeterli ve hızlı hizmet alabilmesi için belediyemizin belediyelik pozisyonunu koruması gerektiği inancını taşıyarak, ilçe olma yönündeki çalışmamıza ait dosyamızı İçişleri Bakanlığımıza iletilmek üzere valiliğimize sunduk. Bu talebimizin kabul edilmemesi halindeyse, UNESCO tarafından da tescil edilen Türkiye genelindeki 17 beldeden birisi olan Uçhisarımız’ın muaf tutulmasını talep ediyoruz. Bu yönde gerek mensubu olduğumuz parti, gerekse iktidar partisi nenzdinde gerekli görüşmeleri önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz” dedi.
Kaynak: iha