Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm öğrencileri, ‘Türkiye Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması’nda Türkiye 2’nciliği ve 3’üncülüğü elde etti.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği (AGEB) tarafından Anfaş Antalya Expo Center’da 17-20 Ocak 2018 tarihleri arasında ‘Türkiye Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması’ düzenlendi. Dünyaca ünlü aşçıların verdiği eğitimler ile başlayan ‘Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması’ çeşitli kategorilerde düzenlenen yemek yarışmalarıyla tamamlandı.

Öğrenciler Kupa ve Madalyalarla Döndü

Yarışmaya Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini temsilen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm öğrencileri; Yaşar Mete, Sezer Şallı, Eda Bilem, Gamze Pınar Koparan ve Sümeyye Mutlu katıldı.

14 mutfak ünitesinde 160 aşçı başı, 500 yarışmacı ve 10 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlandığı ‘Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması’nda hünerlerini sergileyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinden Yaşar Mete, Sezer Şallı, Eda Bilem Türkiye Üniversitelerarası ‘Kapalı Kutu (Black Box)’ kategorisinde Türkiye 2.si olarak 2’ncilik kupası ve gümüş madalya, Gamze Pınar Koparan, Sümeyye Mutlu ve Eda Bilem ise ‘Geleneksel Babaanne Aşı’ kategorisinde Türkiye 3.sü olarak 3’üncülük kupası ve bronz madalya kazandı.

Türkiye Aşçılık Federasyonu (TAFED) tarafından düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler, kendilerine bu imkanı veren ve destekleyen Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı başta olmak üzere, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nilüfer Şahin Perçin’e minnettar olduklarını belirterek desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: iha