NATO gemi komutanları Samsun Valisini ziyaret etti

NATO’ya bağlı İspanya ve Kanada savaş gemileri komutanları Albay Ruben Rodrıgez Pena ve Yarbay Sheldom Gillis, Samsun Valisi İbrahim Şahin´i ziyaret etti.

Vali Şahin, NATO gemilerinin ilk kez Samsun´a geldiğini söyledi. Sosyal faaliyetler kapsamında Karadeniz turuna çıkan NATO'ya bağlı İspanya ve Kanada savaş gemileri Samsun limanına demirledi. 3 gün boyunca Samsun'da kalacak gemilerin komutanları Albay Ruben Rodrıgez Pena ve Yarbay Sheldom Gillis, Samsun Valisi İbrahim Şahin'e nezaket ziyaretinde bulunarak sohbet etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, NATO savaş gemilerinin sosyal faaliyetler kapsamında Karadeniz’e geldiğini ve önce İstanbul’da konuşlandığını belirterek, "3 gemi olarak Karadeniz’e çıkmışlar, bir gemi şuan Ereğli’de bulunuyor. O da NATO’ya ait bir Romanya gemisidir. İki gemi bizim limanımıza yanaşmıştır. Bu gemilerden bir tanesi İspanyol, bir tanesi de Kanada gemisidir. Bugün bizi ziyaret ettiler. NATO gemileri olarak Samsun’u ilk kez ziyaret ettiklerini ifade ettiler.

Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Burada belli bir süre kalıp tekrar kendi görev alanı içerisinde görevlerine devam edeceklerdir” dedi. Ziyaretin sonunda NATO Gemi Komutanı Albay Ruben Rodrıgez Pena, Vali Şahin'e üzerinde NATO amblemi olan bir şilt takdim etti. Vali Şahin de her iki komutana lale işlemeli el emeği tablo hediye etti.

Editör: TE Bilişim