NYK Line yatırım için araştırma yapıyor

NYK Line, Sepetçiler Kasrı'nda düzenlediği bir toplantı ile sektör temsilcileri ile buluştu. NYK Line (Europe) Ltd. Istanbul Ofisi geçtiğimiz nisan ayında atanan Baş Temsilci Atsushi Takahashi, NYK'in Türkiye'ye yatırım için araştırma içinde olduğunu söyledi.

Lojistik sektöründe malların depolanmasının önemine işaret eden Takahashi, "Büyük kapalı alanlara ihtiyacımız var. Bu alanda Türkiye'de yatırım yapmak için araştırma yapıyoruz" diye konuştu.

NYK Line'ın artık İzmir Limanı ile ilgilenmediğini de aktaran Atsushi Takahashi, Türkiye'deki diğer firmaların uzun yıllardır hazırlık yaptığını ve NYK'in böyle bir ihale için geç kaldığını aktardı.

Atsushi Takahashi, açık yük ve araba taşımacılığı, liman işletmeciliği yapan ve aynı zamanda cruise gemisi sahibi olan NYK'nın, bunun yanında hava taşımacılığı da yaptığını ve pek çok alanda faaliyet gösterdiğini belirtti.

Erdemir'le taşıyıcı olarak ilgilendiklerini sözlerine ekleyen Atsushi Takahashi, "Onlar bizim için önemli müşteriler, oralara tabi ki gideceğiz" dedi.

Türkiye'ye ilk defa yonga gemisinin NYK ile geldiğine dikkat çeken Atsushi Takahashi, "Sunta yapımında kullanılan bir malzeme olan yonga çok önemli. Türkiye'ye ilk defa sadece yonga taşımak için kullanılan gemilerle Brezilya'dan yonga getirdik" diye konuştu.

NYK  Line (Europe) Ltd. Londra ofisine bağlı olarak hizmet veren İstanbul ofisi Turkiye dahil, bu bölgedeki ( Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Yunanistan,Suriye, Israil, Lübnan, Mısır, Libya) tüm NYK aktivitelerinden ve bu ülkelerdeki acentelerin çalışmalarından sorumlu olarak hizmet veriyor.

Kaynak:Dünya Gazetesi/Perşembe Rotası

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim