MSC Tiger, rotasına Gemlik’i de ekledi

MSC’nin Türkiye – Uzak Doğu arasında direkt hizmet veren Tiger servisi, İstanbul’dan sonra şimdi de Gemlik’te…

Gemlik limanını kullanan sanayiciler artık yüklerini daha kısa sürede ve aktarmasız Uzak Doğu limanlarına ulaştırabilecek

Dünyanın en büyük taşımacılık şirketlerinden biri olan Mediterranean Shipping Company (MSC), Uzakdoğu'dan ancak aktarmalarla ulaşılabilen Türk limanlarına direkt servis koymaya devam ediyor.

İlk olarak 2003'te İstanbul’da sunulan direkt ulaşım imkanı, artık Gemlik limanını kullanan sanayicilerin de emrinde. 'Tiger' adı verilen servis, 3 bin -3 beşyüz TEU kapasiteli 8 gemiyi bu rotada kullanıyor. Daha önce Gemlik’ten Selanik aktarmalı olarak gerçekleşen MSC Tiger Uzak Doğu Servisi, Gemlik’ten Uzak Doğu’ya tek direkt servis olma özelliğini taşıyor.

Yükler 22 günde Çin’de
İstanbul - Gemlik - Pire - Cidde - Singapur - Chiwan - Qingdao - Shangai - Ningbo - Fuzhou rotasını izleyen servis, ihracat yüklerini aktarma yapmaksızın 8 günde Cidde’ye, 18 günde Singapur’a, 22 günde de Chiwan’a ulaştırıyor. MSC, Türkiye'de Arkas Holding bünyesinde MSC Gemi Acenteliği tarafından temsil ediliyor. MSC, bugün 260'ı aşkın gemisi ile 5 kıtada 175'i direkt olmak üzere 215 limana ulaşıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim