Dünyanın üçüncü büyük konteynerli taşımacılık devi Fransız CMA CGM Group, Le Havre Limanı Port 2000 Terminali'nde yapılan törenle en yüksek kapasiteli konteyner gemisi Fransız bayraklı CMA CGM Christophe Colomb'u filosuna katarken "Denizlerin devi, en yüksek konteyner yükleme kapasitesine sahip olan bu gemi daima Fransız bayrağını dalgalandıracak" sözleriyle takdim edildi.
 
Çevreci bir gemi
Tam boyu 365, genişliği 51 metre olan gemi tamamen çevreci kurallara ve teknolojiye uygun şekilde inşa edildi. Elektronik püskürmeli ana makine, çift cidar karina ve yüksek devirli yakıt arındırma sistemine sahip olan gemi 14 Temmuz'da Hamburg'un Burkhardkai terminalinden yükleme yaparak FAL5 olarak adlandırılan French Asia Line hattında Ningbo, Shanghai, Yantian, Tanjung Pelepas, Port Kelang, Le Havre, Hamburg, Rotterdam ve Zeebrugge limanları ring seferlerine başladı.
CMA CGM halen Asya ve Kuzey Avrupa uğraklarında haftada 22.000 konteynerlik bir taşıma kapasitesi gerçekleştirmekte. Bu yapısıyla sektörde lider sayılan CMA CGM'nin bünyesinde 4000'den fazlası Fransız zabitan olmak üzere 17.000 gemiadamı bulunuyor.
2010 başından bu yana çok keskin bir düzelme ile kriz öncesi pazar payına yaklaşan CMA CGM'nin üçer aylık dönemlerde cirosu yüzde 29'luk artışlarla 3.2 milyar doların da üzerine çıkmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilişim