EMES haftalık verdiği Rusya hattının kapasitesini artırdı. Bu kapasite artırımı ile beraber hattın rotasına Gemlik de eklendi. Bursa ve çevre illerin yükleri artık iki günde Rusya’da

EMES haftalık direkt Rusya hattını geliştirmeye devam ediyor. EMES, 250 TEU kapasitelik gemilerle başladığı Novorossiysk servisini 581 TEU nominal kapasiteye sahip Erkut A gemisini koyarak, Gemlik limanına da uğramaya başladı.

Bu değişim ile birlikte servisin rotasyonu; Marport-Gemlik - Novorossiysk - Marport olarak gerçekleşiyor.

BDT taşımaları da yapılıyor

EMES, aynı zamanda Rusya üzerinden Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine de taşıma yapıyor. Türkiye’deki herhangi bir adresten tren veya kamyonla İstanbul ya da Gemlik’e taşınan konteynerler EMES gemileri ile Novorosiysk’e ulaşıyor.

Daha sonra Novorosiysk limanından Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki adreslere EMES aracılığı ile taşınıyor. BDT ülkelerine, daha çok Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan olmak üzere, gemi - tren kombine taşımaları gerçekleştiriliyor.

Düşük maliyetle bir haftada Moskova

EMES, Moskova’ya karayoluna alternatif gemi - kamyon kombinasyonu ile yüklerini taşıyor. Böylece çok daha düşük maliyetlere ve 7-9 gün arasında yükler adresine teslim ediliyor. Moskova dışında Rusya’nın iç bölgelerine hatta Pasifik kıyılarındaki şehirlere dahi taşıma yapılabiliyor.

EMES Rusya hattında Gemlik’ten ihracat olarak otomobil yedek parçaları, demonte otomobiller, ambalaj malzemesi yüklenirken, Marport yüklemeleri arasında plastik ürünler, inşaat, temizlik malzemeleri ve tekstil yer alıyor. İthal edilen ürünler arasında ise başta kağıt olmak üzere hammadde çeşitleri ve kimyasal maddeler yer alıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim