MÜSTEŞARLIK’TAN BURDUR GÖLÜ’NE GEZİ TEKNESİ

Burdur Belediye Başkan Sebahattin Akkaya’nın çabaları ile Burdur'a bir gezi teknesi kazandırıldı. Burdur Belediyesi'nin gezi teknesi talebine Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından Denizcilik Müsteşarlığı Döner Sermaye İşletmesince uygulanacak iç sularda taşımacılığın ve turizmin geliştirilmesi ve özendirilmesine yönelik proje çerçevesinde olumlu görüş bildirildi.

Burdur Belediyesi'nin, Göller Bölgesi'nin üçüncü büyük gölü Burdur Gölü’nde göl kenarındaki iskelelere yanaşabilecek Burdur ile Karakent ve İlyas Köyleri arasında hizmet verecek 16 metre uzunluğunda 40-50 kişi kapasiteli tekne talebi, Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından uygun bulunarak Denizcilik Müsteşarlığı'ndan Burdur Gölü'nde gezi teknesi olarak kullanılmak üzere tekne talep edildi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, “Ülkemizde giderek ilgi duyulan doğa ve kültür turizmi için önemli bir potansiyele sahip ilimiz için yaptığımız tanıtım çalışmaları kapsamında Burdur ve çevresine yapılacak doğa ve kültür turlarında Burdur Gölü'nün de yolcu tekneleriyle gezilen bir iç su olarak öne çıkmasını düşünüyoruz" dedi. Bu amaçla Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürlüğü'nden Burdur Gölü'nde gezi amaçlı kullanılmak üzere tekne talep edildiğini ve Bölge Müdürlüğü tarafından bu talebin uygun görüldüğünü belirten Akkaya, "Göl gezintisi yapılabilecek bir tekne ile yıllardır özlemi duyulan bir ihtiyaç giderilecek, yaz ve kış aylarında hizmet verecek tekne ile yılda yaklaşık 10000 kişinin Burdur Gölü’nde gezi yapması sağlanacak." şeklinde konuştu.

Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu da, başlatılacak kültür ve doğa turları ile Antalya’dan Burdur’a gelecek turistlere ilin tarihi ve turistik bölgelerinin gezdirileceğini, bir gece konaklayacak turistlerin Burdur Gölü’nde tekne gezisine katılacaklarını belirtti.
 

Editör: TE Bilişim