Muş Kardelen Anaokulu, ‘Sinema kültürü’ adı altında 80 öğrencisini sinemaya götürdü.
Etkili olan kar yağışı ve soğukların yaşandığı Muş’ta kapalı ortamda olan öğrencilerin stres atması ve sosyal gelişimleri amacıyla Kardelen Anaokulu idarecileri, öğrencileri sinemaya götürdü. Okul müdürü, öğretmen ve velilerin gözetiminde kontrollü bir şekilde sinemaya getirilen 80 öğrenciye İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Şube Müdürü Murat Çoban ve İl Enerji Yöneticisi Hayrettin Yalnıner’de eşlik etti.
Minik öğrencilerle birlikte sinema salonunda film izleyen İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, bu tür sosyal faaliyetler anaokulu öğrencilerinin gelişimi için çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin ruhsal ve fiziksel gelişiminin yanı sıra çevreyi tanımaları gerektiğini ifade eden Arslan, “Kardelen Anaokulumuz bugün sineme etkinliğine katıldık. Anaokulları tabi çocuklarımızın gelişiminde fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak çok önemlidir. Çünkü uzmanlarında dediği gibi çocukların gelişiminin yüzde 70’i 6 yaşlarında tamamlanır. Dolayısıyla bu tür etkinlikler çocuklarımızın gelişiminde çok önemli. Ruhsal ve fiziksel gelişimlerinde hem etkili hemde önemlidir. İşte bu vesileyle arkadaşlarımız çocukları sinemaya getirmişler. Bundan sonrada örneğin camilere, diğer market ve benzeri yerlere geziler düzenleyerek sosyal etkinliklere devam edeceklerdir. Ben arkadaşlarımızı bu bağlamda tebrik ve teşekkür ederim. Bu çalışmaları önemsiyoruz” dedi.
Olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin hep kapalı ortamda kaldığını kaydeden Kardelen okul Müdürü Kerem Aydın ise “Biz her sene öğrencilerimizi sinema kültürü adı altında sinemaya getiriyoruz. Burada öğrencilere sinema, tanıtım, yemek ve eğlenmelerini sağlıyoruz. Artı yaz aylarında yani havalar ısındığında dış mekanlarda uçurtma şenliği, fidan dikimleri ve diğer aktiviteleri yapıyoruz. Yeter ki çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunalım. Uzun kış mevsiminin yaşanması ile birlikte çocuklarımız hep içeride kalıyorlar ve bu onları olumsuz yönde etkiliyor” ifadelerini kullandı.
Havaların ısınması ile birlikte öğrencilerine yönelik uçurtma şenliği ve fidan dikimi gibi etkinlikler düzenleyeceklerini vurgulayan Aydın, “Bu tür sosyal faaliyetlerle onların üzerindeki o negatif, olumsuz havadan uzak durması için bu tür faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu sosyal faaliyetleri de yaparken özellikle çocukların çevreyi tanımaları ve adapte olmalarını sağlamaktır” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha