Muğla, Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi Final grubu karşılaşmalarına ev sahipliği yapıyor. Menteşe’de yapımı yeni tamamlanan kapalı spor salonunda başlayan final grubu maçlarına
Kırçiçeği Bodrum, Becker Spor, Çekmeköy Belediye, Dostluk Spor, Ekiz Yumurta Foça, İzmit Belediye ve Urla Pera takımları yer alıyor.
Final grubu maçlarını, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Akın ve TBF Genel Sekreteri Celal Arısan da takip ediyor. TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi Final Grubu maçlarını Muğla’da yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirirken,”Burada mücadele eden 8 takımımız seneye Kadınlar Basketbol Ligi’nde yar almak için mücadele ediyor. Takılarımız çok iddialı. Yedi gün sürecek müsabakalar sonucunda 2 takımımız lige yükselme hakkını elde edecek. Muğla çok iyi bir ev sahipliği yapıyor. Takımlarımızın hepsine de başarılar diliyorum” dedi.
Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi Final grubu karşılaşmalarının ilk gün açılış mücadelesinde Kırçiçeği Bodrum Basketbol takımı, Ekiz Yumurta Foça’yı 67-45’lik skorla mağlup ederken, günün ikinci maçında Becker Spor, özellikle ikinci çeyrekteki etkili oyunuyla İzmit Belediye’yi 74-54’lük skorla mağlup etti. Maçlar 15 Mayıs tarihine kadar devam edecek ve iki takım bir üst lige yükselecek.
Kaynak: iha