Bisiklet ve doğa tutkunu 4 kadın, "Atam Seninle Özgürüz " sloganıyla Ortaca’dan İzmir’e pedalladı. Bisikletçiler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İzmir’de olmayı hedefliyor.

Etkinliğin hiç bir kurum ya da dernek adına yapılmadığını, tamamen bireysel, bisikletli kadınların kişisel organizasyonu olduğunu belirten Sevgi Kirak, “Dünya kadınlar gününde, emekçi kadınlara destek olmak ve bize özgürlüğümüzü armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e minnetimizin göstergesi olarak Muğla’dan İzmir’e pedallıyoruz. Biz Türk kadınları ’Atam Seninle Özgürüz’ demek zorundayız” dedi.

4 kadın 4 günde bisiklet farkındalığı yaratmaya yönelik sunumlarla güzergahtaki belediyeleri ziyaret ederek gideceklerini aktaran Kirak, “Yasemin Duygulu, Zehra Erbil ve İrem Tıkıroğlu arkadaşlarımızla birlikte Kadının bireysel özgürlüğünün simgesi olarak anılan bisikletlerimizle yükümüzü sırtlanıp yola çıkıyoruz. Yatağan, Çine, Aydın ve Selçuk belediyelerini ziyaret edeceğiz ve belediyenin kadın çalışanlarına bisiklet hakkında paylaşımlarda bulunacağız. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.
Kaynak: iha