MSC Magnifica adı verilen geminin Aker Yards’ın Saint-Nazaire (Fransa)’daki tersanesinde inşa edileceği ve 2010 yılında tamamlanarak MSC’ye teslim edileceği açıklandı.

Sözleşme bedeli taraflarca 547 milyon dolar olarak açıklanırken, toplam 13 güverteye ve 1275 lüks kamaraya sahip Musica sınıfı gemilerin 3015 yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

Sahip olduğu lüks ve ihtişam ile kendi sınıfını yaratan bir dizayn olan Musica’nın yeni temsilcisinin de diğer üç kardeşi gibi (MSC Musica, MSC Orchestra ve MSC Poesia) cruise turizmine yeni bir soluk getireceğini belirten Aker Yards Yönetim Kurulu Başkanı Yrjo Yulin, “Musica sınıfının yeni temsilcisini inşa etmekten ve izlediği her rotada ardında memnun yolcular bırakan Musica filosunun genişlemesinden dolayı onur duyuyoruz.” şeklinde konuştu. Yulin ayrıca, “MSC Magnifica da kardeşleri gibi yüzde 80’i deniz manzaralı 1275 kamaraya sahip olacak ve üçbinin üzerindeki mutlu yolcuya ev sahipliği yapacak. Bilindiği gibi Musica sınıfı gemilerimizin spesifikasyonları aynıdır. 294 metre tam boy, 32 metre genişlik ve 89600 Gross Ton değerlerini taşıyan gemiler Panama Kanalından geçiş yapabilecek kapasite ve boyutlarda dizayn edilmişlerdir.” sözleriyle de gemi hakkında bilgiler verdi. Anlaşmanın imza edilmesi sebebiyle düzenlenen basın toplantısına katılan MSC CEO’su Pierfrancesco Vago da “Aker Yards ile geçmişte başlattığımız ve her geçen gün daha sağlam temeller üzerine oturan karşılıklı işbirliğinden ötürü oldukça memnunuz. Musica filomuzun yeni temsilcisi MSC Magnifica da şirketimizin yenilikçi ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet felsefesinin temel taşlarından birisi olacaktır.” şeklinde konuştu.

Halen Aker Yards ile sözleşmeleri yapılmış ve inşalarına devam edilen Musica sınıfı iki gemiden MSC Orchestra’nın Mayıs ayında, MSC Poesia’nın ise 2008 yılında teslim alınacağını, bu iki gemi haricinde 1650 kamaralı MSC Fantasia ve MSC Serenate’nin de 2008 ve 2009 yıllarında hizmete gireceğini vurgulayan Vago, “2009 yılında Avrupa liderliği hedefini önüne koyan MSC, her geçen gün koyduğu hedefe bir adım daha yaklaşmaktadır.” dedi. 

 Törende açıklamalarda bulunan Aker Yards yetkilileri, şu anda inşa planlarına giren 21 adet Cruise ve Feribot siparişi olduğunu ve bu siparişler arasında dünyanın en büyük ikinci Cruise gemisi olacak bir siparişin de bulunduğunu ifade ettiler. Yetkililer, MSC ile yürütülen işbirliğinin en önemli sonuçlarından birisini, 2009 yılında Avrupa’nın lider Cruise şirketi olacak MSC’yi bu hedefine ulaştırmak olarak açıklarken, önümüzdeki dönemde global anlamda Cruise turizminin yükselen bir trende sahip olacağını da öngördüklerini vurguladılar.

 Özellikle Amerika ve Avrupa arasındaki seferlerin yoğunlaşacağını, Avrupa içi seferlerde de kayda değer bir artış yaşanmasının beklendiğini hatırlatan konuşmacılar, MSC’nin ortaya koyduğu büyüme planının son derece gerçekçi ve sonuç odaklı bir plan olduğu konusunda fikir beyan ettiler.

  1987 yılında İtalya’da Starlauro SpA. adıyla kurularak, lüks deniz yolu ulaşımı alanında faaliyet göstermeye başlayan ve 1995 yılında geçirdiği isim değişikliği ile MSC Cruises adını alan firma, MSC Rhapsody, MSC Monterey ve MSC Symphony isimli gemilerle faaliyetlerine başladı. 1997 yılında MSC Melody isimli gemiyi filosuna dâhil eden Mediterranean Shipping Cruises, 2000 yılından itibaren istikrarlı ve kararlı bir büyüme sürecine girdi. 2000 yılında MSC Lirica ve MSC Opera isimli gemilerin siparişini veren firma, 2000 yolcu kapasiteli bu gemilerini 2003 ve 2004 yıllarında teslim aldı. 2006’nın Temmuz ayında teslim aldığı MSC Musica isimli gemisiyle filosundaki gemi sayısını sekize yükselten MSC, aynı zamanda Musica isimli geminin sunduğu imkânlar ve gördüğü yoğun ilgi sebebiyle filo genişletme planlarını Musica sınıfı gemiler üzerine kurdu. Aynı zamanda ISO 9001:2000 ve ISO 9002/1994 kalite sertifikalarına sahip olan şirket, 2009 yılına kadar olan süreçte gemi sayısını 12’ye yükselterek, sektöründe Avrupa’nın lider kuruluşu olmayı hedefliyor.

  Şirketin bu hedefi ortaya koymasında en büyük dayanak noktası olarak göze çarpan Musica sınıfı gemiler, yolculara sunulan imkânlarla göze batıyor. İçinde spa ve güzellik merkezinden tiyatroya, internet kafelerden sushi restoranlarına kadar pek çok hizmet sunulan gemiler ayrıca bir hastane ile tenis kortuna da sahip. 23 knot servis süratine erişebilen Musica sınıfı gemilerde Casino, golf sahası, duty free, disko ve solaryum merkezi de yolculara sunulan diğer hizmetler arasında göze çarpıyor.

           

    Hatırlanacağı gibi MSC Musica geçtiğimiz yıl ülkemize gelmiş ve ülkemizde bir tanıtım toplantısı yapılmıştı. Toplantıda MSC Cruises Ticaret Müdürü Achille Staiano açıklamalarda bulunmuş ve "Kruvaziyer turizmine inandığımız için insanlara farklı bir rüya sunduk. Bu gemide, rüya gibi bir tatil yaşayabilirsiniz. Bu gemide, bir yolcunun rahat edebilmesi için her şey düşünüldü" sözleriyle MSC’nin hizmet anlayışına yönelik açılımlarda bulunmuştu.

Yazar : Cem Top - Alıntı :www.lojiport.com

Editör: TE Bilişim