Çek Cumhuriyeti vatandaşı 64 yaşındaki Vlastislav Janca'nın 7 metre boyundaki teknesi, motoru bozulunca kayalıklara çarpparak parçalandı. Çek turist Vlastislav Janca kazayı sıyrıklarla atlattı.  

Finike Limanı'na bağlı 'Maya' adlı yatıyla dün öğleden sonra  Demre'nin Çayağzı (Andriake) Limanı'na gitmek üzere tek başına yola çıkan Vlastislav Janca'nın teknesinin motoru saat 17:00 civarında bozuldu ve şiddetli rüzgar nedeniyle sürüklenen yat kayalıklara çarparak parçalandı.  

Vücudundaki sıyrıklarla kayalıklara tırmanan Janca, Demre Devlet Hastanesi'nde cerrah olarak görev yapan Doktor Murat Kazım Kazmaz ile karşılaştı. Doktor Kazmaz, yaralı Janca'yı Almanca bilen bir arkadaşıyla telefonla görüştürdü ve olayı öğrendi.

Hastaneye gitmek istemediğini söyleyen Janca, Çayağzı Limanı'nda otomobili olduğunu, Çayağzı'na gitmek için yardımcı olmasını istedi. Janca'yı Çayağzı Limanı'na bırakan Dr. Kazmaz, daha sonra Demre'deki polis ekiplerine durumu bildirdi. Polis, saat 22.00 sıralarında Vlastislav Janca'yı bularak ifadesini aldı. Demre Devlet Hastanesi'ne götürülen Janca'nın yaralarına pansuman yapıldı. Bu sabah erkenden olay yerine giden Janca, denizde uzun süre pasaportunu ve yatın evrakını aradı ama bulamadı. Finike Sahil Güvenlik ekipleri de olay yerine gelerek inceleme yaptı.
Vlastislav Janca, dün Andriake Limanı'na gitmek için yola çıktığını, yatın motorunun bozulduğunu söyledi. Janca, "Çok şiddetli rüzgar vardı. Kıyıya sürüklendim ve bir saat içinde yat gördüğünüz hale geldi. Bu güzel yat paramparça oldu. Ama bakın ben yaşıyorum. Önemli olan bu" dedi.

 

Editör: TE Bilişim