MOSTLAB ve OSBDER’den Dev İşbirliği Anlaşması

Sanmar Denizcilik ve Armada Danışmanlık’ın kurucusu olduğu MOSTLAB Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. ile Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) arasında dev işbirliği protokolü imzalandı.

Sanayi şirketleri için birçok alanda hizmet veren MOSTLAB, Organize Sanayi Bölgeleri Derneği ile dev bir antlaşma protokolü imzaladı. Gebze Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nde 17 Mart 2016 tarihinde imzalanan protokol için MOSTLAB’ın kurucusu olan Sanmar Denizcilik ve Makina A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün ile Yönetim Kurulu Üyesi Cem Seven, Pazarlama Direktörü Pınar Gürün Korkmaz; MOSTLAB Yönetim Kurulu Başkanı, Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürün ve MOSTLAB Genel Müdürü Tarık Durmuş ile GOSB ve OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım, Düzce OSB Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, BOSB Başkanı Şenol Telli bir araya geldi.

“MOSTLAB hakkında aldığım referanslar çok iyi”

Antlaşma öncesi MOSTLAB Laboratuvarları’yla ilgili araştırmaları sonucunda bir değerlendirme yaptığını söyleyen Organize Sanayi Bölgeleri Derneği Başkanı Vahit Yıldırım, MOSTLAB ile ilgili çok iyi referanslar aldığını belirtti. Yıldırım; “Türkiye’de bu alanda 17 laboratuvar var. MOSTLAB’ın bu 17 laboratuvar arasında kalite ve hizmet bakımından ilk 5’te olduğunu biliyoruz.

Ayrıca, MOSTLAB’ın çalışmakta olduğu diğer kurumlardan ve önerilerine güvendiğim işletme sahibi dostlarımdan da çok iyi referanslar aldım. MOSTLAB’ı tercih etmemizin en önemli nedenleri tüm belgelere sahip olmaları başta olmak üzere önceki işlerindeki başarıları ve sunduğu hizmet kalitesidir,” diyerek Mostlab’a olan güvenlerini dile getirdi.

“Amacımız ortak çıkarlarımızı gözetmek”

Bizim OSBDER olarak temel hedeflerimiz arasında; sürekli ve uzun dönemli refahın, sosyal güvenliğin sağlanabilmesi için OSB sanayicilerinin yatırım yeteneklerini geliştirici ve ülke ekonomisini güçlendirici çalışmalar yapmak bulunuyor. Bu doğrultuda çalışma barışının korunmasına katılmak bizim için oldukça önemli. Türkiye genelindeki OBS’ lerde kurulmuş ve kurulacak olan işletmelerin, orta ve ileri teknolojiye dayanan, katma değeri yüksek ve çevreye duyarlı ürün üretmelerine, daha verimli ve rasyonel üretim ortamında çalışmasına yardımcı olmaya büyük önem veriyoruz. Üyelerimizin ortak çıkarlarını korumak ve problemlere çözümler aramak konusunda bugün yeni bir adım daha atarak, sağlıklı ölçüm değerleriyle çalışma hedefimiz doğrultusunda Mostlab ile anlaşma imzaladık.”

Ali Gürün: ‘’Tüm yeniliklere açığız”

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği ile varılan anlaşmadan memnuniyetini dile getiren MOSTLAB Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gürün, “Çevre hizmetleri konusunda hizmet veren şirketimiz Most Denizcilik’in ardından, insan ve çevre değerlerini gözeten tam teşekküllü hizmet verecek şekilde MOSTLAB’ı kurduk. Kalite çıtasını uluslararası standartların da üstüne çıkarmayı ilke edinmiş bir yönetim ve iş geliştirme anlayışına sahibiz. Amacımız; her işimizde örnek/model işleri hayata geçirmek. Tüm müşterilerimizi, önce kendimizi sürekli yenileyerek geliştirme gayretimizi her işimizde önemsiyoruz. Bu değerler nispetinde müşteri odaklı çalışma anlayışımız OSBDER ile anlaşmamızın da anahtarı oldu” dedi.

MOSTLAB: Yeniliklere açığız

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği ile yapılan bu işbirliği anlaşmasından memnun olduklarını belirten MOSTLAB Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Tarık Durmuş, “çevre alanında; Su, Atık Su, Deniz Suyu, Balık Çiftlikleri, Arıtma Çamuru, Atık, Sediment, Toprak, Atık Yağ, Emisyon, İmisyon (Çevre Havası), Titreşim ölçüm/analizleri ile iş hijyeni alanında ise; Gürültü, Titreşim, Termal Konfor, Toz, Aydınlatma, Ağır Metal, Uçuçu Organik Bileşikler ölçüm/analizleri ve bahsi geçen kapsamlarda keşif, numune alma, örnekleme gibi birçok alanda hizmet verdiklerini söyleyerek, yaptıkları bu çalışmalar için en yüksek teknolojileye sahip olduklarını, dünya genelinde insan sağlığı ve çevre koruma yönünde tüm yeni kuralları ve yenilikleri takip ederek uygulamaya açık olduklarını ifade etti.

Durmuş yaptığı açıklamada; Türkiye’de tek seferde tüm belgelere sahip ilk laboratuvar olmalarının işletme sahiplerinin aradığı bir değer olduğunun altını çizerken, sahip oldukları uzman teknik kadronun yeterliliğinin de önemine vurgu yaptı. Bu alanda “doğru ve kaliteli hizmet verme” çıtasını yükseltmeye aday olduklarını belirtirken, hedeflerinin; uluslararası standartlarda sürekli yenilenerek hizmet götürmek olduğunu belirtti.

Tarık Durmuş, “Yüksek teknolojiye sahip cihazlarımız arasında aynı anda çok sayıda numune analizi yapabilmemiz, laboratuvarımızın niteliklerinden sadece biri. Sayın Yıldırım’ın da belirttiği gibi Türkiye’de ilk beş laboratuvarın içindeyiz, tek seferde tüm belgelere sahip olan ilk laboratuvarız. GOSB’a bir süredir hizmet veriyoruz, bu referans sonrası memnuniyetleri ile OSBDER ile yaptığımız bu işbirliği ile de Türkiye’de kaliteyi hedefleyen birçok yatırımcıya sağlıklı hizmet götürmeyi ve hedeflerini yükseltmeyi amaçlıyoruz.”

Fotoğraf: OSBDER Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ve Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün İşbirliği Protokolünü imzalarken, Soldan sağa: Şenol Telli, Selim Yirmibeşoğlu, Vahit Yıldırım, Orhan Gürün, Ali Gürün, Cem Seven, Tarık Durmuş
Editör: TE Bilişim