Mısır Yeniden Rumlara Destek Çıktı

Mısır, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'de petrol arama çabalarına yeniden destek verdi. Mısır'ın Lefkoşa Büyükelçisi Muhammed Abdel Hakam, Türkiye'nin olumsuz tepkisi ile ilgili olarak da "Kıbrıs Cumhuriyeti egemen bir devlet, AB ve BM üyesidir" dedi.

Muhammed Abdel Hakam, Lefkoşa'da yaptığı açıklamada "Mısır, tüm devletlerin uluslar arası hukuka ve petrol rezervlerine ilişkin uluslar arası sözleşmelere saygı göstermeleri gerektiğine inanıyor" dedi.  

Türkiye'nin, Güney Kıbrıs"ın "münhasır ekonomik bölge" olarak ilan ettiği Doğu Akdeniz'deki bölgede petrol arama çabalarına ilişkin tepkinin sorulması üzerine Büyükelçi, "Kıbrıs Cumhuriyeti egemen bir devlet, AB ve BM üyesidir" karşılığını verdi. Büyükelçi şunları söyledi:

"Herkes tarafından saygı gösterilmesi ve uygulanması gereken uluslar arası hukuk var. Herkes, uluslar arası hukuka ve uluslar arası anlaşmalara saygı göstermeli."

Rum Haber Ajansı da, Mısır ve Doğu Akdeniz'deki diğer ülkelerin, Rum Yönetimi ile "münhasır ekonomik bölgeler"nin sınırlarına ilişkin anlaşmaları imzaladıklarını belirtti.

Güney Kıbrıs'da petrol aramaları için uluslar arası bir ihale açıldığını anımsatan ajans, lisans başvurularının, 16 Ağustos'a kadar yapılacağını kaydetti.

Ajans, bu çabalara karşı çıkan Türkiye'nin ise, "Yunus S" adlı gemisinin petrol aramak üzere Akdeniz'e açılacağı haberlerine dikkat çekti. (ANKA) (Ankara Haber Ajansı) 

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim