Mersinli gençler Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından yürütülen ve SODES tarafından desteklenen ‘Ekmeğini Denizden Kazan’ projesi ile tekne yapmayı öğrenecek.

Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Mersin Marangoz ve Mobilyacılar Odası ve MDTO Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi işbirliği ile hayata geçirilen proje sonunda yapılan tekne, MDTO Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’ne hibe edilecek. “Ekmeğini denizden kazan” projesinin tanıtımı için Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO)’nda basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli, 321 kilometre sahil şeridi ile denizcilik faaliyetleri açısından büyük potansiyel taşıyan Mersin’de ahşap tekne imal ve çekek yeri bulunmadı için bu projeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti 158 bin 600 TL’lik projenin hibe miktarının 139 bin 450 TL olduğunu ifade eden Özbenli şöyle devam etti: “Proje kapsamında, Mersin Marangoz ve Mobilyacılar Odası tarafından seçilen 10 vasıfsız genç ile 15 düşük ücretle ve kayıt dışı çalışan genç, Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde oluşturulacak atölyede, 10 ay süresince teorik ve pratik ahşap tekne üretimi kursu görecek. Programın sonunda yapımı tamamlanan tekne MDTO Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’ne hibe edilecek, böylece bu okulda eğitim gören öğrenciler de eğitim teknesinden faydalanabilecek.”

Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hasan Gürbüz ise tekne imal edebilecek yetkin ara insan gücü yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Proje kapsamında 350 metrekare genişliğe 7 metre yüksekliğe sahip bir alanda eğitim atölyesi kurduklarını anlatan Gürbüz, “Okulumuz bünyesinde açılacak ahşap tekne üretim bölümü için İl İstihdam Kurulu’na ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gerekli başvurular yapılarak bölümün açılış onayı alındı.” şeklinde konuştu.

Eğitim teknesinin çizimlerini yapan Gemi İnşa Mühendisi Barış Şenel de yapılacak teknenin özellikleri hakkında bilgi verdi.

Mesleki eğitimin önemine değinen Vali Yardımcısı Kadir Okatan ise nitelik, çalışma, azim ve gayretin genç kuşaklarda bulunması gereken özellikler olduğunu dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim