Mersin Valisi Özdemir Çakacak, İl Jandarma Komutanlığının düzenlediği iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178’inci yıl dönümü dolayısıyla Orduevi’nde düzenlenen iftar yemeğine, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat ile Eşi ev sahipliği yaptı. Vali Çakacak’ın, eşi Kevser Çakacak ile birlikte katıldığı programda, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ile askeri, mülki ve adli erkan, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler birlikte oruç açtı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, orucun açılmasının ardından konuşan Çakacak, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178’inci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen bu büyük aile yemeğinde şehit yakınları ve gazilerle birlikte olmaktan onur duyduğunu söyledi. Jandarma Teşkilatının kuruluşundan bu yana vatandaşın huzur ve güveni, asayişi, can ve mal güvenliğinin korunması, devletin birliği, beraberliği ve bekası için mesai mefhumu gözetmeksizin millete hizmet verdiğini belirten Çakacak, Türkiye’nin dört bir yanında canla başla görev yaptığını vurguladı. Çakacak, “Ülkemizin dirliği, milletimizin birliği ve beraberliği ile bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak sürdürdüğümüz yaşamımızı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

Türk milletinin birlik, beraberlik ve kardeşliğine ne kadar düşkün olduğunu 15 Temmuz’da bütün dünyaya bir kez daha gösterdiğini dile getiren Çakacak, milletin o gece bu birlik, beraberlik ve kardeşliğin asla bozulamayacağına dair mesajını kuvvetli bir şekilde ilettiğini belirtti.

Çakacak, Jandarma Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladı ve üstün gayretleri ve başarılı çalışmaları nedeniyle her kademedeki jandarma personeline şükranlarını sundu.

İl Jandarma Komutanı Albay Kanat ise Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178’inci yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını ifade ederek, jandarmanın kurulduğu günden bu yana insan merkezli, adaletli ve kucaklayıcı bir yaklaşımla Türk milletinin hizmetinde olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini söyledi.

Çakacak, konuşmaların ardından kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini verdi.
Kaynak: iha