Mersin Fotoğraf Derneği (MFD), 30. kuruluş yıldönümünü 33 fotoğrafla Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisinde kutladı.

MTSO Sanat Galerisi, MFD’nin 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan Mersin’in Renkleri Karma Sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, dernek üyelerinin çektiği 33 eserden oluşuyor. Sanatseverlerden tam not alan serginin açılışına, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Sadık Çağtay Güneş ve MFD Başkanı Seyfi Arslan’ın yanı sıra üyeler ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Derneğin 1987 yılında 5 kişiyle kurulduğunu aktaran Seyfi Arslan, bugün 200’e yakın üyelerinin olduğunu ve her geçen gün büyümeye devam ettiklerini söyledi. Temel amaçlarının fotoğraf sanatının öğrenilmesini, yaygınlaşmasını ve gelişmesini sağlamak, fotoğraf sanatçıları arasında yakınlaşma ve dayanışma oluşturmak olduğunu vurgulayan Arslan, ülke çapında isim yapmış fotoğraf sanatçılarını da bünyesinde barındıran, kültür ve sanat ortamında büyüyüp kök salan 30 yıllık bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti. Derneğin kurulduğu günden bu yana Mersin’de fotoğraf üretiminin artması, yeni fotoğraf ve sinema sanatçılarının yetişmesi, fotoğraf ve sinemanın gereken saygınlığı kazanması için çalıştıklarını belirten Arslan, iyi bir fotoğraf için eğitim, bilgi, ilham ve fırsat ilkesiyle yola çıktıklarını dile getirdi.

Mersin’in plakası kadar eser sergilendi

Sergide 33 eser yer almasının Mersin’in plakasının 33 olmasından kaynaklandığını açıklayan Arslan, geleneksel olarak düzenledikleri yıldönümü sergilerinde 33 eser sergileme kararı aldıklarını kaydetti. Sergide, Mersin Limanından metropole, tarihi mekânlardan Aynalı Göle, operadan göçerlere kadar kentin farklı yerlerine dokunduklarını ifade eden Arslan, “Sergi öncesi düzenlediğimiz seçmelere 44 üyemiz başvurdu. Jüri üyelerimizle fotoğraf seçmelerinde, Mersin’i en doğru yansıtan kareleri belirlemeye özen gösterdik. Bu seçimler sonucunda 33 üyemizin birer eserini burada sergiliyoruz” dedi. Ayrıca Arslan, bu sergiyle Mersin’de var olan güzelliklerin fark edilmesine katkı sunmayı ve Mersinlilerin de bu değerlere sahip olduklarını göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

5 Nisan’a kadar açık kalacak olan sergi, hafta içi 08.30-18.00, cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Kaynak: iha