Mersin Büyükşehir Belediyesi, Uzman Dr. Hayri Gözlükgiller’in konuşmacı olarak katıldığı “Sağlıklı Büyüme ve Boy Kısalığı” konulu seminer düzenledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen seminere, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel de katıldı. Seminere Mersinliler yoğun ilgi gösterdi.
Uzman Dr. Hayri Gözlükgiller, seminerde, yıllardır bilinenin aksine doğal birtakım maddelerin karışımının tüketilerek boy uzamasının mümkün olduğunu söyledi. Katılımcılara çeşitli hastalıklar için doğal besinler öneren Dr. Gözlükgiller, boy kısalığının temelinde beslenmenin yattığını, sağlıklı ve doğal besinler tüketip, boy uzamasının da sağlanabildiğini dile getirdi. Gözlükgiller, bu tür doğal besinlerin ergenlik dönemine kadar çocuklarda kullanılabileceğini kaydetti.
İnternet bağımlılığının yetişkinlerde, ağır metal ve GDO’lu yiyeceklerin ise bebeklerde obeziteyi tetiklediğini anlatan Gözlükgiller, protein tüketiminin öneminden bahsederek özellikle çocukların sakatat tüketmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kaynak: iha