Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünü kutlayarak, Çanakkale ruhunun aziz Türk milletine daima bir rehber olacağını belirtti.

Aktaş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü ve Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 94’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, vatan sathını korumak için insanüstü gayret gösteren Çanakkale şehit ve gazilerini rahmetle andıklarını dile getiren Aktaş, her kesimiyle tek vücut haline gelerek düşmana karşı vatanını savunan Çanakkale kahramanlarının adeta bir destan yazdıklarını vurguladı. Çanakkale ruhunun aziz Türk milletine daima bir rehber olacağının altını çizen Aktaş, Türk milletinin taşıdığı bu kutsal vatan emanetini sonsuza dek yaşatacağına emin olduğunu ifade ederek, “Zira şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan bu toprakları korumak, bu büyük zaferi torunlarına miras olarak bırakan atalarımıza duyduğumuz minnetin en temel göstergesi olacaktır. Bağımsızlığı için varını yoğunu ortaya koyan ve dünyanın hafızasına ’Çanakkale Geçilmez’ sözünü kazıyan kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Nitelik ve nicelik bakımından hayli üstün olan düşman kuvvetlerine karşı öz vatanını savunan bu kahramanlar, aynı zamanda dünya savaş tarihine de adlarını altın harflerle yazdırdılar” dedi.

Aktaş, Çanakkale Zaferinin, Türk Ulusunun kurtuluş ve bağımsızlık yolunda verdiği mücadelenin kıvılcımını yaktığını da kaydetti.

“Mersin’e sahip çıkacağız”

Atatürk’ün Mersin’e gelişinin yıl dönümünü de kutlayan Aktaş, Atatürk’ün kente toplam 7 kere gelmesinin, Mersin’i ne denli önemsediğine işaret ettiğini belirtti. Atatürk’ün, 17 Mart 1923 tarihinde geldiği Mersin’de, Millet Bahçesi’nde Ata’nın “Mersinliler, memleketiniz Türkiye’nin çok mühim bir yerinde bulunuyor ve önemli bir ticaret noktasıdır. Memleketiniz, bütün dünya ile Türkiye’nin irtibatı noktasının en mühim bir yeridir. Sizlere son sözüm şudur ki, bu memleketin hakiki sahibi olunuz” diyerek Mersinlilere önemli mesajlar verdiğini dile getiren Aktaş, “Biz de kendilerinin Mersin ile ilgili düşüncelerini doğru biçimde idrak ederek ve bunu görev bilerek kentimize sahip çıkacağız. Kentimizin tüm dinamikleriyle birlikte günden güne büyüyen Mersin’i, bu büyümeye ayak uyduracak şekilde yapılandırmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha