Mesiad Başkanı Mustafa Güler: "Mersin Sahilleri Hiç Kimsenin Çöplüğü Değil"

Mersin sahillerinin kimsenin çöplüğü olmadığını belirten Güler, Mersin'in turizmde 25 yıllık gecikmesini gidermeye çalışılırken birilerinin bunu sabote edemeyeceğini kaydetti.

Devletin yetkili kurumlarının Tisan-Dana Adası'ndan Anamur-Ören sahillerine kadar 8 bölgede 250'nin üzerinde balık çiftliği kurulmasının tartıştığını belirten Güler, "Basın, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerden hiç kimse toplantıya alınmadı. Bu toplantıda Mersin'in turizm kaderi tartışılırken, Mersinliler bu tartışmanın dışında tutuldu." dedi.

Güler, "Ege ve Batı Akdeniz sahillerinde bulunan balık çiftlikleri, bulundukları yerlerde meydana getirdikleri deniz kirliliği ve turizme olumsuz etkileri nedeniyle yoğun tartışmaya neden olmuş ve bu bölgelerden derhal kaldırılmaları istenmiştir. Kaldırılacak bu işletmeler Mersin'e kaydırılmak istenmektedir. Mersin RİS Projesi'nde Mersin'in 21. yüzyıl vizyonu ortaya konuldu. Geleceğimizi turizmde görüyoruz. Buna zarar verecek her türlü girişime karşı çıkacağız. Muğla ve Antalya sahillerini kirletip turizmi tehdit eden kafes balıkçılığı, yerel halk ve turizm yatırımcıları tarafından istenmeyerek kaldırılmaları istenirken, Mersin'e kaydırılmak istenmesini kabul etmiyoruz." diye konuştu. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim