Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığınca, kentin girişinde bulunan ve limana giriş-çıkış yapan ağır tonajlı araçlar için önemli olan yol yenilenerek kullanıma açıldı.

İsmet İnönü Bulvarı Liman Yolu güzergahında, Turgut Özal Kavşağından İstasyona dönen yol arası 2 bin 500 metrelik hat üzerinde gerçekleştirilen yol yenileme ve Abide Kavşağı üzerindeki kavşak düzenleme çalışması sona erdi. 56 günde tamamlanan çalışma kapsamında 30 bin 600 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Ağır tonajlı araçların yoğun kullanımından kaynaklı yoldaki bozulmalardan dolayı konforlu bir sürüş gerçekleştiremeyen sürücüler, artık daha güvenli ve rahat yolculuk yapabilecek.

Abide Kavşağı etrafında şerit sayısı 3’e çıktı

Yapılan çalışmalar ile Abide Kavşağı etrafında şerit sayısı 3’e çıkarıldı. Yol düzenleme çalışmaları kapsamında, Liman B kapısından tırların sadece çıkışı olacak. Liman B kapısından çıkan tırların Turgut Özal Kavşağına ulaşımı, yapılan yan yoldan sağlanacak. İsmet İnönü Bulvarından doğudan gelen trafiğin istasyona dönmesi esnasında, kavşak etrafında trafik yoğunluğunun azaltması için İsmet İnönü Bulvarından İstasyon yoluna da yan yol bağlantısı yapıldı. Liman Yolu güzergâhında, ağır tonajlı araçların yoğun olarak geçiş yapması nedeniyle bitümlü temel, binder ve aşınma olmak üzere 3 kat asfalt imalatı yapılarak, toplamda 30 bin 600 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Ekipler ayrıca 4 bin 600 metre de kaldırım imalatı çalışmasını hayata geçirdi.

Ağır tonajlı araçlar 23.00-05.00 saatleri arası geçiş yapabilecek

Van Gölü’ne dikkat çekmek için yurtdışına tur düzenlediler Van Gölü’ne dikkat çekmek için yurtdışına tur düzenlediler

Liman B kapısı karşısında bulunan ve giriş-çıkış yapılan konteyner alanından çıkan tırlar, Turgut Özal Kavşağına ulaşabilmek için Abide Kavşağını kullanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar ile yapılan UKOME toplantısında alınan karar doğrultusunda da kavşaktan geçecek ağır tonajlı araçlar için saat sınırlaması getirildi. Tır trafiğinin Abide Kavşağından dönüşünün can ve mal emniyeti açısından risk teşkil etmesi nedeniyle, ağır tonajlı araçlar 23:00 ile 05:00 saatleri arası kavşaktan geçebilecek.

Liman Yolu güzergahını kullanan sürücüler memnun

Yolun yenilenmiş halinin çok konforlu olduğunu kaydeden sürücülerden Vedat Oruç, “Çalışma hepimizi çok rahatlattı, yol da daha güzel oldu. Yolun genişlemesi ve tırların olmaması çok iyi. Yola sürekli zarar vermeleri ayrı, panik hali yaşamamız ayrı bir sıkıntıydı. Bu iki dertten de kurtulduk. Mersin için güzel bir iş oldu” dedi.

Kaynak: iha