Begüm Şirketler Grubu, Türkiye distribütörü olduğu Mercedes Benz Motoryatlarını tanıtmaya devam ediyor. Grup, 17.02.2024 günü İstanbul Fuar Merkezi’nde, kapılarını açan Bosphorus Boat Show Tekne, Tekne Ekipman ve Aksesuarları Fuarındaki standında yerini aldı.

Denizcilik sektörüne de el atan Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in ürettiği 14 metrelik lüks yatların Türkiye distribütörlüğünü Begüm Şirketler Grubu aldı. 

Resize Resize I M G 1931

Begüm Group of Companies'in sahibi Begüm Doğulu, fuarda denizhaber.com'a distribütörlük süreci ve gelecekle ilgili planlarını anlattı.

Doğulu, yatçılıkla ilgili her segmentte çalışmalarına rağmen bünyelerinde distürübütörlük olmadığını belirterek "Mercedes'le tanışmamız beklenmedik bir şekilde oldu."dedi.

Resize Resize I M G 1933

Mecedes benz ofisten arayıp 'sizinle çalışmak istiyoruz' dediler

Gerçekte hiçbir teknenin ditrübütörlüğünün peşinde koşmadığını anlatan Begüm Doğulu, şöyle devam etti:

"Bir gün telefon geldi. Monaco'dan mecedes benz ofisten arıyoruz, 'biz bir motor yat imal ettik ve sizinle çalışmak istiyoruz' dediler. Akabinde işler ciddileşince Monaco'ya gidip oturduk konuştuk. Ben merak ettiğim için sordum, Türkiye'de sadece distribütörlük yapan birçok firma var neden bizi seçtiniz dedim. Soruma, 'çünkü sizin adınız Begüm, biz farklı sektörlerden araştırma yaptık. Sorduğumuz 4 firma da sizinle çalışmamızı önerdiler, bu şekilde bir soruyla bize gelmeniz bile size güvenmemiz için bir nedendir' şeklinde cevap verdiler. 

Bu şekilde yola çıktık. biliyorsunuz 13 Aralıkta lansman gecemizi yapmıştık. Orada tekneyi sergileyememiştik. Bu fuar bizim için çok büyük bir fırsat oldu. 

Begüm Doğulu3

Tekneler Slovenya'da üretiliyor

Mercedes Benz Motoryatlarını Slovenya'da üretiyor. Fakat ben, şimdi tekneleri Türkiye'de imal ettirmek istiyorum. Kendileri ile bir toplantı yapacağım ve madem Türkiye'de böyle bir pazar gördünüz imalatı da bizde yapalım diyeceğim. Bunu da yapacağıma inanıyorum.

Begüm Doğulu2

Piyasa çok heyecanlı

İnanılmaz ilgi var, piyasa oldukça heyecanlı. Fuar bize bu konuda çok arandıklarını ve "gerçekten mercedes geldi mi?" şeklinde sorular sorulduğunu hatta izdiham olabileceğini bildirdi. 17-24 Şubat 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 1 nolu holde ziyaretçilerimizi bekliyoruz.

Benim büyük bir rakibim var

İzmir-Midilli Hattı'nda düzenli seferler, 3 Mayıs'ta başlıyor İzmir-Midilli Hattı'nda düzenli seferler, 3 Mayıs'ta başlıyor

Beni her an motive edecek bir konu olabiliyor. Çünkü benim büyük bir rakibim var. Onunla başa çıkabilmek için çok uğraşıyorum. Evet, benim en büyük rakibim benim. Kendimle başa çıkamadığımdan her gün yeni bir fikir yaratmalıyım. Gittiğim her yerde gördüğüm her şeyi şirketime adapte etmeye çelışıyorum.Sonu gelmiyor. ben yaşadıkça bu gelişim bitmez.

Begüm Doğulu1

Her ülkeye bir tane

Mercedes-Benz’in Cabrio S model otomobilinin tasarımından yola çıkılarak üretilen teknenin yapımı için İngiliz Silver Arrow Marines şirketi için ortak çalışıldı.Teknenin seri üretime geçmesi ile  ilk 10 adet üretilmesi ve ülke başına sadece bir adet satılması planlanıyor. Teknenin fiyatının ise 1.7 milyon dolar (5.3 milyon TL) olması bekleniyor. Satte 62 km (30 knot) hıza kadar çıkabilen teknenin iç tasarımında nubuk deri, okaliptüs ağacından yapılmış paneller ve güneş ışığında renk değiştiren cam kullanıldı.

Begüm Yachting,  Barka Tersanesi, Turkey Provisioning Services adlı kumanya ağı, Markiz Konakları Otelcilik ve Doğulu Otomotiv markalarını barındıran Begüm Şirketler Grubu, geçtiğimiz yıl aralık ayında Türkiye distribütörü olduğu Mercedes Benz Motoryatları Lansman Gecesini Esma Sultan Yalısında gerçekleştirmişti.

Editör: Nermin İstikbal