Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencilerinin, küresel iklim değişikliği, denizlerin önemi ve bireysel sorumluluklar hakkında bilinç ve farkındalık kazanmalarını sağlamak amacıyla DenizTemiz Derneği/ TURMEPA iş birliğinde Mavi Düşün Liselilerarası Çevrimiçi Bilgi Yarışması düzenleniyor. Yarışma, 1 -  8 - 15 Nisan olmak üzere üç ayrı tarihte düzenlenerek. Her yarışmada,  öğrencilerin sorulara verdikleri doğru cevaplar ve cevaplama süreleri ölçümlenerek ilk üç dereceye girenler belirlenecek.

Kazananları sürpriz hediyeler bekliyor
Dereceye giren öğrencilere birincilik ödülü olarak; Ülker’in sponsorluğunda hazırlanan Teknoloji Paketi ve TURMEPA Sıfır Atık Mavi paketi; İkincilik ödülü olarak Deneysel Bilim Seti- Atölyesi ve TURMEPA Sıfır Atık Mavi Paketi ve Üçüncülük ödülü olarak da TURMEPA Sıfır Atık Mavi Paketi verilecek.  
 
20’şer soru sorulacak
TURMEPA ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü (OGM) Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Sosyal ve Kültürel Etkinlikler, Sosyal Etkinlik İzin İşlemleri Birimi tarafından hazırlanan soruların kapsamı OGM youtube kanalında yayınlanacak olan “Sıfır Atık”, “Küresel İklim Değişikliği” ve “Denizlerin Önemi” isimli eğitim videolarında yer alacak konulardan oluşacak. Öğrencilerin aynı zamanda genel kültür bilgilerine yönelik olan yarışmalar, 20’şer sorudan oluşup her bir soru için yanıtlama süresi 30 saniye şeklinde oluşturulacak.
Bilgi yarışmasına katılım http://ogm.eba.gov.tr/yarisma adresi üzerinden gerçekleşecek. Öğrenciler telefon, tablet ya da bilgisayarlarından giriş yaparak gerekli kayıt işlemlerini gerçekleştirdikten sonra soruları cevaplayabilecek. Yarışma sonuçları, her yarışmanın yapıldığı günün akşamı saat 19.00’da ogm.meb.gov.tr web sitesinde yayınlanacak.

Yarışma tarih ve saatleri:
01.04.2021 saat 14.00
08.04.2021 saat 14:00
15.04.2021 saat 14:00 

Editör: TE Bilişim