Denizciler MARINTURK İstanbul City Port’ta Yarıştı

Türkiye’de bir marinanın kendi adıyla düzenlediği ilk yarış olan MARINTURK İstanbul City Port Kupası MYK / UNO Yat Yarışı’nın ikincisi denizseverlerin yoğun katılımıyla 23 – 24 Nisan’da gerçekleştirildi. Tüm sınıflara açık olan ve 30 yatın katıldığı yarışta Fenerbahçe-Garanti Sailing, Goblin, Turkcell-Alize, Corio Zig Zag, Ada-Pupa Adrenalin ve Keyif tekneleri sınıflarında birinci oldu.

MARINTURK İstanbul City Port ve Marmara Yelken Kulübü / UNO işbirliği ile organize edilen yarışa çok sayıda denizsever katıldı. IRC 1, 2, 3, 4, 5 ve destek sınıfı olmak üzere tüm sınıflara açık olan yarışa toplam 30 yat kayıt yaptırdı. İlk günü Caddebostan’dan verilen start ile başlayan yarış, Caddebostan-Adalar-Pendik coğrafi rotasında rüzgârlı havada gerçekleşti. Gece MARINTURK İstanbul City Port’ta konaklayan tekneler, ikinci gün Marinturk İstanbul City Port önünde rüzgarüstü-rüzgaraltı şamandıra rotasında yarıştı. Denizde renkli görüntüler oluşturan yarış, marinadan da izlendi.  FENERBAHÇE-GARANTİ SAILING, GOBLIN, TURKCELL-ALIZE, CORIO ZİG ZAG, ADA-PUPA ADRENALİN ve KEYİF yatlarının sınıflarında birinci olduğu yarış, MARINTURK İstanbul City Port’ta düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Yarış severler karada eğlenceli saatler geçirdi

İki gün boyunca yarış severleri, Cafe Crown, Çamlıca, Komşufırın, Piyale, Saka ve Superfresh müzik eşliğindeki ikramlarıyla, Peugeot Tekoto ise 508 test sürüşüyle yalnız bırakmadı. GİSBİR Mariner’s Club katkılarıyla yapılan ödül töreni sonrası Erhan Tekyıldız’ın verdiği konser yarış severlere eğlenceli dakikalar yaşattı.

MARINTURK’ten dereceye girenlere ödül 

Marinturk İstanbul City Port, birinci olan teknelere ücretsiz çekme-atma, alt yıkama ve 3 gün karapark, Sportworks firması birinci teknelere 400.-TL’lik Helly Hansen hediye çeki ve Baytekin firması da birinci gelen teknelere Garmin Etrex H el GPS’i hediye edildi. Pendik Yacht Works firması da IRC I’deki ilk üç tekneye ücretsiz zehirli uygulaması hediyesinde bulundu.


 

 

 

Editör: TE Bilişim