Marinaya Dev Yatırım

DÜNYANIN en önemli 3 firmasından biri olan İtalyan Ascon firmasından Alanya Yat Limanı Yatırım İş tarafından 5 ay önce satın alınan vincin tüm hazırlıklar ve kurulum aşamasından sonra dün ilk testi gerçekleştirildi.

100 ton kaldırma kapasiteli vincin kurulumu için Ascon firması 2 İtalyan teknisyeni Alanya’ya gönderdi. Geçen Pazartesi kurulumuna başlanan vinç, kurulumu bitirildikten sonra biri Türk biri yabancı bayraklı 2 yatla Alanya Marina operatörü tarafından test edildi ve test başarıyla sonuçlandı.

Vinç hakkında bilgi veren Yat Limanı Genel Koordinatörü Hasan Kaçmaz, "Türkiye'de böyle bir yat bakım merkezinden sadece 4 adet var. Böylece Alanya Yat Limanı, Türkiye kıyılarının 5 önemli yat merkezinden biri haline geldi. Şu an çok sayıda yerli ve yabancı bayraklı yat, bahar aylarında bakım için rezervasyon yaptırmaya başladı bile. Bugün Silver Star 2 adlı 15 ton ağırlığındaki bir yabancı ve Big Baba adlı 60 ton ağırlığında Türk bayraklı 2 yatla testimizi yaptık ve çok başarılı bir sonuç elde ettik. 2009 yılı içerisinde 200 civarında, 2010 yılında ise 300 civarında yatın karaya alınmasını ve bakımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Big Baba teknenin sahibi İzzet Arıkan ise yaptığı açıklamada, "Bu yatırım çok önemli. Testlerine katılmaktan mutluluk duydum. Bu yatırımın Alanya turizmine yapacağı olumlu etkileri 2009 yılı içerisinde göreceğiz" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim