Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) Yeşilay Derneği’ni kahvaltıda ağırladı. Kahvaltı programına davetli olarak gelen Taekwondo Ege Şampiyonu Marziye Bozkurt’a Yeşilay Derneği tarafından bisiklet hediye edilirken, MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, 2018 yılındaki Yeşilay Haftasına kadar sigarayı bırakan üyelerine yarım altın sözü verdi.

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle Manisa Genç İş Adamları Derneği tarafından Örenay Fabrika Restaurant’ta dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Yeşilay Derneği Başkanı Berk Mersinli ve Manisa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ömer Geriter’in yanı sıra her iki derneğin yönetim kurulu üyeleri de katıldı. MAGİAD tarafından düzenlenen dayanışma kahvaltısına Taekwondo Ege Şampiyonu 12 yaşındaki Marziye Bozkurt da davetli olarak katılırken Yeşilay Derneği tarafından minik şampiyona bisiklet hediye edildi.

"Yeşilay teknoloji bağımlılığıyla da mücadele ediyor"

Manisa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ömer Geriter, “Öncelikle 5 Mart 1920 tarihinde kurulan Hilal-i Ahdar yani Yeşilay’ın 97’nci yıldönümünü kutluyorum. Yeşilay’ın insan ayrımı gözetmeden toplumu zararlı alışkanlıklardan kurtarmak için çalışan Manisa’daki değerli yöneticilerinin MAGİAD olarak her zaman yanındayız. Bizler Yeşilay’ı sadece tütün, alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele ediyor olarak biliyorduk. Ancak Yeşilay Manisa şubesinin yaptığı çalışmalara bakarak bu derneğin görevinin yalnızca tütün ve alkollü maddeyle mücadele ettiğini değil, günümüzün hastalığı olan teknoloji bağımlılığıyla da mücadele ettiğini görüyoruz. Yeşilay’ın sporun ve sporcunun yanında olduğunu biliyoruz.” diyerek katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Düzenlenen dayanışma kahvaltısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşilay Derneği Başkanı Berk Mersinli ise şöyle konuştu:

"Yeşilay Manisa Derneği olarak 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Yeşilay haftası ve Yeşilay’ın mücadele alanları olan uyuşturucu, sigara, alkol, internet üzerinden farkındalık ortaya koymak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Tüm yıl boyunca bu etkinliklerimiz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte her an nöbette olduğumuzu belirtmek istiyorum. Herkesin bildiği gibi dernek faaliyetlerimizin yanı sıra bir de AK Parti Manisa İl Başkanlığı görevini sürdürüyoruz. Bu kapsamda dernek yöneticiliğini mart sonu ya da nisan ayı başında başka bir arkadaşımıza devredeceğiz. Ancak her zaman Yeşilay Derneğimizin yanında olacağız. Bugüne kadar Yeşilay olarak yalnızca bilgilendirme çalışması olarak yapıyorduk artık Yeşilay’ın yapısı değişiyor. 2018 yılı itibariyle birebir danışmanlık yani vatandaşlarımızla temas edebilir hale geleceğiz. Ben bugün dayanışma kahvaltısı düzenleyen ve bizleri burada ağırlayan MAGİAD ailesine teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Sigarayı bırakan MAGİAD üyelerine yarım altın

MAGİAD Başkanı Ömer Geriter program sonunda yaptığı açıklamada, 2018 yılında kutlanacak olan Yeşilay Haftasına kadar sigarayı bırakan MAGİAD üyelerine yarım altın vereceğinin sözünü verdi.

Program sonunda ise her iki dernek yönetim kurulu üyeleri Minik Marziye ile birlikte fotoğraf çekildi.
Kaynak: iha