Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 24 tanesinin Manisa’da üretim yapıyor olmasının gurur verici olduğunu belirtti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 1993 yılından bu yana yürütülen Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşlarının 2016 yılı rakamları açıklandı. Açıklanan rapora göre 5 tanesi ilk 100 içinde olmak üzere Manisa’da üretim yapan 24 sanayi kuruluşu ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldı.

İSO 500 listesinde yer alan 24 firmayla gurur ve onur duyduklarını belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, “İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde odamıza kayıtlı üyelerimizden merkezi ilimizde olan 9 firma ile birlikte yine odamıza kayıtlı olarak bölgemizde üretim yapan ama merkezleri başka şehirde olan 14 firmamızla birlikte devleri liginde Manisa’dan 24 firmamız yer aldı. Zor şartlar altında dünya ile rekabet ederek ülke ekonomimize katkı koymaya çalışan sanayicilerimizi, yöneticilerini ve çalışanlarını bir kez daha kutluyor ve tebrik ediyorum.” dedi.

Ülkemizin 500 Büyük Sanayi Kuruluşunun üretimden net satışlarının bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 8,8’lik artışla 490 milyar liraya, toplam faaliyet karının ise yüzde 18,6 artışla 52,4 milyar liraya yükseldiğini sözlerine ekleyen Başkan Erbil, “Ancak yüksek finansman giderleri işletmelerimizin karlılığının yarısından fazlasını götürdü. Bu tablo Türk sanayisinin 2016 yılında siyasal ve jeopolitik sıkıntıların, kur dalgalanmalarının yanı sıra, önemli bir finansman sorunu yaşadığını da ortaya koyuyor. Ancak tüm bunlara rağmen ülkemizin ve şehrimizin üretim azminin devam etmesi son derece memnuniyet verici” diye konuştu.
Kaynak: iha