Manisa Büyükşehir Belediyespor, Süper Amatör Küme ekiplerinden Alaşehir Belediyespor ile oynadığı hazırlık maçından 3-1 galibiyetle ayrıldı. Teknik Direktör Levent Eriş, Alaşehir karşısında ligde fazla forma şansı bulamayan oyuncularla birlikte genç oyunculara forma şansı verirken, Manisa Büyükşehir Belediyespor’un golleri Ferdi Elmas, İlyas ve Mustafa Tiryaki’den geldi. Konuk ekibin tek golünü ise Harun kendi kalesine attı.
Süper Amatör Küme’nin iddialı takımlarından Alaşehir Belediyespor ile Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde hazırlık maçı oynayan Manisa Büyükşehir Belediyespor rakibine şans tanımadı. Teknik Direktör Levent Eriş, hazırlık maçında yedek ve gençlerden oluşan bir kadro tercih ederken, Manisa Büyükşehir Belediyespor 5. dakikada Harun’un kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düştü. Manisa Büyükşehir Belediyespor 40. dakikada eşitliği sağladı. Kalecinin ceza sahası önünde yaptığı hatayı iyi değerlendiren Ferdi Elmas, topu ağlara göndererek durumu 1-1 yaptı. İlk yarı bu skorla geçilirken ikinci yarıda her iki takımda baskılı bir oyun sergiledi. Oyunun son bölümünde konuk ekibin oyundan düşmesiyle baskısını arttıran Manisa Büyükşehir Belediyesi 85. dakikada İlyas’ın ceza sahası dışından attığı golle 2-1 öne geçti. Manisa Büyükşehir Belediyespor maçın 88. dakikasında penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen Mustafa Tiryaki düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderirken durumu 3-1 yaptı ve maçında skorunu belirlemiş oldu.
EKSİKLİKLERİMİZİ GÖRME AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR MAÇTI
Alaşehir Belediyespor ile oynadıkları maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, bazı oyuncuların maç eksiği olduğunu belirterek bu nedenle eksiklikleri görme açısından önemli bir maç olduğunu söyledi. Kendileri açısından iyi bir hazırlık maçı olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam Eriş, “İnşallah hafta sonu oynayacağımız Sultanbeyli maçına kadar tam olarak hazır durumda olacağız. İlker ve Olcay’ın hafif sakatlıkları var. Bu oyuncularımızın da hafta sonuna kadar hazır hale gelmesini temenni ediyoruz. Çocuklarımızın son durumundan ve isteklerinden memnunum” dedi.
TALİHSİZ HAFTALAR YAŞADIK
Ligdeki durumlarını da değerlendiren Eriş, “Talihsiz haftalar yaşadık belki ama rakiplerinde kaybetmesiyle aramızda puan farkı açılmadı. Hafta sonu oynayacağımız Sultanbeyli son dönemde çıkış yakaladı. Maalesef sentetik saha olması bizi tedirgin ediyor. Deplasmanlarda sentetik saha sıkıntısı bizim başımıza dert açıyor. Karşı taraf her gün antrenmanını orada yapan bir takım ama biz ise haftada bir iki gün sentetik sahada çalışma fırsatı buluyoruz. Bu tabi ki bizim için sıkıntı. Keşke bütün sahalar bizim hazırladığımız gibi çim olsa. Ama biz şartları ve koşulları çok fazla aleyhimizde değil de lehimize çevirmek için çalışıyoruz.” diye konuştu.
RAKİPLERİMİZ BİZE GELECEK
Ligin uzun bir maraton olduğunu hatırlatan Eriş, “Geriye kalan 11 maç var. Rakiplerle oynayacağımız maçların önemini biliyoruz. Diyarbakır ve Orhangazi gibi rakiplerimizin bize gelecek olmasını avantaja çevirebilirsek ilk beşin içinde yer alabiliriz. Erken gol yemeden öne geçme fırsatı bulmalıyız. Eğer bunu başarabilirsek çok farklı bir görüntü çizebiliriz. Ben oyuncularımızın kalitelerinden hiçbir zaman şüphe etmedim. Ancak bu ligde geriye dönüşler zor oluyor. Yatan kalkmıyor, kalkan başlatmıyor. Hakem faul veriyor beş dakika doktor geliyor. Maalesef böyle zafiyetler var. Ama şartlar bu, şartlar buysa bizde şartlara göre hareket etmeliyiz. İnşallah çocuklarımız beklentilere cevap vermek için ellerinden geleni yapacaklardır. Ümit ediyorum ki bu yeni mücadele ettiğimiz ligde ilk beşin içinde olmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.
MUSTAFA’YA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ
Öte yandan Alaşehir ile oynanan hazırlık maçının ardından takım arkadaşları Mustafa Tiryaki’ye doğum günü sürprizi yaptı. Arkadaşlarının doğum gününü Brezilya usulü kutlayan yeşil-beyazlı futbolcular, Mustafa’nın kafasında yumurta kırıp üzerine un döktü. Renkli görüntülerin oluştuğu doğum günü kutlamasında kendisi için hazırlanan pastayı kesen Mustafa, doğum günü sürprizi nedeniyle arkadaşlarına teşekkür etti.
Kaynak: iha