Emniyet tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan ve iki adayın yarıştığı Alaşehir MHP İlçe Teşkilatının Olağan Genel Kurulunda başkanlığa Halis Yörür seçildi.

Yıldırım Düğün Salonu’nda yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan MHP İlçe Teşkilatı Olağan Kongresinde iki aday yarıştı. MHP genel merkezi tarafından 10 Kasım 2016 tarihinde ilçe başkanı olarak atanan emekli öğretmen Halis Yörür ve Ziraat Mühendisi Kemal Ahir başkanlık için yarıştı. Kongreye MHP Genel başkan yardımcısı Denizli milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa milletvekili Erkan Akçay, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve partililer katıldı. 399 kayıtlı delegeden 382 delegenin katıldığı seçim sonunda Halis Yörür 205 oy alarak başkanlığa seçilirken, Kemal Ahir 171 oy aldı. Kongrede kullanılan oylarda 6’sı da geçersiz sayıldı. Halis Yörür’ün listesinde Mustafa Kulaoğlu, Tahsin Can, Eyüp Başalan, Muzaffer Karakaya, Faruk Yaşar, Naşit Karataş, Tevfik Yılmaz, İhsan Gülseren, Kenan Öztürk, Barış Muslu, Necati Dalkılınç, M.Mahmut Güven, Zekai Babıroğlu, Önder Erbağ, Sadık Çümen, Mehmet Koparan, İbrahim İnal ve Ahmet Kışla yer aldı.

"Milletin bekası için evet diyoruz"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasından sonra ilçe başkanlığı için yarışan adaylar birer konuşma yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Milliyetçilik ve demokrasi konularında parti olarak hep çözüm üreten parti olduk. Bu ülke MHP sayesinde bunalımlardan kurtuldu. MHP bu ülkenin geleceğine kast edenlere hep engel olduğu için, hep zarar gören parti olmuştur. Şimdi yine milletin bekası için evet diyoruz." dedi.

Erkan Akçay’a doğum günü sürprizi

Alaşehir MHP kongresinde MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay’a doğum günü sürprizi yapılarak, yaptırılan pasta kesildi. 56. yaşını kutlayan Erkan Akçay sürprize sevinerek teşekkür etti.

Polis olağanüstü önlem aldı

Alaşehir polisi olası olay çıkması ihtimaline karşı, Soğuksu Mahallesinde bulunan MHP Parti Lokali ile yine aynı cadde üzerinde bulunan Yıldırım Düğün Salonu Ahmet Işık Caddesini araç trafiğine kapattı. Girişte tüm delegeler polis tarafından aranarak içeriye alınırken, yapılan kongrede olumsuz bir olay yaşanmadı.
Kaynak: iha