Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafı tarafından ülke genelinde başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyasına destek olmak amacıyla 2 bin adet Kur’an-ı Kerim’in dağıtımını yapacaklarını söyledi.

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Müftü Yardımcıları ve Türkiye Diyanet Vakfı Yöneticileri ile birlikte “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyasıyla ilgili bilgiler vermek ve destek istemek amacıyla Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı makamında ziyaret etti. Kendilerini kabul ettiği için Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür eden İl Müftüsü Ümit Çimen, “Türkiye Diyanet Vakfımızın ülke genelinde Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’in daha geniş kesimlere ulaşmasını sağlamak amacıyla başlattığı “Hediyem Kuran-ı Kerim Olsun” adı altında bir kampanyası var. Bu projeyi Malatya’da yaygınlaştırmak ve daha çok kesime ulaştırmak maksadıyla Valimizin önderliğinde çalışmalara hız verdik. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ile kampanyayla ilgili istişarelerde bulunduk. Kendisinin bu projeye sonuna kadar sahip çıkacağını söylemesi ve desteklemesi hepimizi mutlu etmiştir. Başkanımız göreve geldiği günden itibaren sosyal, kültürel ve eğitimle ilgili hizmetlere önem vermesini takdirle karşılıyoruz. Gençleri özellikle kitap okumaya teşvik etmek için ayrı bir duyarlılık gösteren ve etkinlikler düzenleyen Başkanımız 04-06 yaş grubu arasındaki çocuklarımızın eğitim gördüğü Kuran kurslarına desteklerini esirgemiyor ve bu konularda ayrı bir hassasiyet gösteriyor. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, başlatılan kampanyanın kutsal bir iş olduğunu ifade ederek, Türkiye Diyanet İşler Başkanlığı tarafından başlatılarak, Malatya’da İl Müftülüğü ile Diyanet Vakfı Yöneticileri tarafından sürdürülen çalışmaları destekleyeceklerini söyledi.

“Hediyem Kur’an Olsun” kampanyasının daha geniş kesimlere ulaşmasına imkan tanıyacak tüm faaliyetlerde yer alacaklarını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Polat, “Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in daha fazla kesime ulaşması, daha fazla insan tarafından okunmasını sağlamak amacıyla başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası hediyelerin en anlamlısıdır. Kuran-ı Kerim farklı dillerde dünyanın dört bir tarafındaki insanlara ulaştırılması çok ayrı bir ibadettir. Bu çalışmayı başlatanlardan Allah razı olsun, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu projenin Malatya’da yaygınlaştırılarak devam etmesi için Valimiz ve Büyükşehir Belediyemizin katkıları da tabii ki önemlidir. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu güzel projeye elimizden geldiğince destek vereceğiz. Proje kapsamında iki bin adet Kur’an-ı Kerim’in dağıtılmasını üstleniyoruz. Cenab-ı Allah hepimizin çalışmalarında güzellikler nasip etsin” diye konuştu.
Kaynak: iha