KOSDER'in 5. Geleneksel iftar organizasyonu denizcilik sektörünü bir araya getirdi.

Yapılan organizasyona İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş,  İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Başaran Bayrak ve Burak Akartaş, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Eski Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri İnce, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Muhammer Arslantürk, Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyeleri, KOSDER Üyeleri ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinin ardından sunuculuğunu Koster Armatörleri ve İşletmeciler Derneği Müdürü Tibet Özay'ın yaptığı programda ilk olarak KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş açılış konuşması yaptı. Hüseyin Kocabaş’ın yaptığı konuşma şu şekilde: ”Dostluklarımızın manevi arınmayla beraber üst seviyeye çıktığı ve toplumsal huzurun yakalandığı bu güzide zaman diliminde, Türk denizciliğinin kıymetli paydaşlarıyla bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti öncelikle belirtmek istiyorum. Ramazan ayının seçkinliğini ve önemini kürsüde bulunduğum zaman diliminde dile getirmek pek mümkün olmasa da birlikteliğimize vesile olması adına birkaç cümle söylemenin elzem olduğu kanaatindeyim.

Peygamber Efendimizin “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluştur” beyanı Ramazan-ı Şerif’in müjdelerini sıralasa da beraberinde getirdiği sosyal bütünleşme havası, bizleri ayrıca heyecanlandırmaktadır.  Özellikle birlik ve beraberliği odak noktasına alarak işleyen denizcilik sektörü, bu kutlu ayda bu olguyu daha da perçinlemektedir. Her ne kadar sektörümüz, kalan on bir ayda bütünleşme havasını her daim yakalayıp bu çerçevede faaliyetlerini icra etse de ramazanın bereketiyle bu birlikteliğimiz katbekat artmaktadır. Bireyler arasında dayanışmanın ve yardımlaşmanın artmasına imkân tanıyan Ramazan ayı, aynı zamanda bu manevi havanın toplumun her kesimiyle yaşanmasına imkân tanımaktadır.

Bizler ramazan sevincinin hazzını bu duygu ve düşüncelerle yaşarken, diğer taraftan da sıkıntılar paylaştıkça azalır diyerek Tohum Otizm Vakfı Kurumsal İletişim Koordinatörü Filiz Bozkan Hanımefendiyi yemeğimizde misafir etmek istedik. Kendisine katılımları ve bilgilendirmeleri için çok teşekkür ediyorum. Üstlendikleri bu önemli görevde kendilerine ve Vakfın tüm çalışanlarına başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken bu güzel akşamda sektörümüzün siz değerli temsilcileriyle aynı havayı teneffüs etmekten, aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.”

KOSDER, 2019 yılındaki iftar organizasyonunda bir değişiklik yaparak sponsorlara plaket takdim etmeme kararı aldı. Bunun yerine bir sosyal sorumluluk projesine imza atmak isteyen KOSDER Yönetimi, sponsorlar adına Tohum Otizm Vakfına bağış yaptı.

Yapılan bağışla ilgili Tohum Otizm Vakfı Kurumsal İletişim Koordinatörü Filiz Bozkan bir teşekkür konuşması yaptı. Filiz Bozkan: “Bu anlar bizim için çok kıymetli. Çünkü gönüllülerimize, bağışçılarımıza, size temas ederek teşekkür etme imkanı bulduğumuz anlar… Otizm farkındalığına ve otizmli çocukların eğitimine yaptığınız katkı için hepinize sonsuz teşekkürler ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Hüseyin Kocabaş ve Filiz Bozkan’ın konuşmalarının ardından sertifika törenine geçildi. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş, sponsor firmalara Tohum Otizm Vakfına yapılan bağışı simgeleyen sertifikaları takdim etti.

Türk Deniz Medya ve Marbox’un medya sponsoru olduğu organizasyonun kapanış konuşmasını İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır yaptı. Çakır yaptığı konuşmada: “Böyle güzel bir akşamda çok yoğun bir ilgiyle bizi bir araya getiren Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneğine çok teşekkür ediyorum. Hepinize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

TURKDENİZ.COM

Editör: TE Bilişim