MacGregor, MMA Offshore için vinç siparişini aldı

Cargotec'in bir parçası olan MacGregor, çok yönlü ve esnek, çok amaçlı bir platform tedarik gemisi olan MMA Valour'a kurulacak 50 tonluk aktif kabarma telafili (AHC) vinci için büyük bir sipariş aldı. Gemi, enerji ve açık deniz rüzgar sektörlerinde çok çeşitli açık deniz iş kapsamlarına hizmet verme konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahiptir.

Sözleşme, Cargotec'in 2024'ün ikinci çeyreğindeki sipariş alımına dahil edildi ve vinç tedariğinin 2025'in üçüncü çeyreğinde yapılması planlanıyor.

MacGregor'un deniz altı vinçleri de dahil olmak üzere kendini kanıtlamış AHC vinç çeşitleri, ekstrem ortamlar ve artı ile eksi 40°C arasındaki sıcaklıklar da dahil olmak üzere tüm koşullarda hassas kaldırma yetenekleri sunar.

Bu sözleşme, MMA Pinnacle ve MMA Prestige adlı iki amiral gemisi için MacGregor'un MMA Offshore'a AHC vinçlerinin başarılı teslimatını takip ediyor.

MMA Offshore Genel Müdürü David Ross şunları söyledi: "MMA Valor'u, geminin müşterilerimize daha geniş bir yelpazede deniz ve deniz altı hizmetleri sağlama kapasitesini artıracak bir MacGregor aktif kaldırma dengelemeli vinçle donatmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Valor'un çok amaçlı bir destek gemisine dönüştürülmesi, geminin geleneksel tedarik hizmetlerine ek olarak hafif inşaat, ROV, araştırma ve jeoteknik destek sağlamasına olanak tanıyacak. Bu önemli dönüşüm için MacGregor ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz."

MacGregor Açık Deniz Çözümleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Pasi Lehtonen şunları söyledi: "AHC vinçlerimiz kanıtlanmış bir güvenilirlik geçmişine sahiptir ve hizmet veren 250'den fazla üniteyle onların operasyonlarını destekleme konusunda kapsamlı deneyime sahibiz. MMA Offshore, uzun süredir MacGregor'un müşterisi ve Valor yükseltmesinin bir parçası olarak AHC kaldırma yeteneklerini eklemekten mutluluk duyuyoruz."

Editör: Fulya Tekin