MACERAPEREST DALGALAR

Ege denizinin maceraperest dalgaları kadar özgür ve coşkuluyuz. Boş vermişliğin fenomenleri arasında birbirinden kıskanç rotalara vira diyebilmenin hazzını tüm benliğimizde yaşıyoruz.

Doğanın genetik mirasındaki ölümsüz görsellerini yeniden keşfediyor olabilmenin heyecanı ve şaşkınlığı içindeyiz. Teknemiz orsa yelken rüzgarı ile suları yara yara yol alırken, ufkun derinliklerine kadar uzanan muhteşem manzara, belleğimizde ölümsüzleşiyor.

Sevgiden ve içtenlikten yoksun, yozlaşmaya yüz tutmuş, aromatikleşmiş ve egolaşan ilişkilerden uzaklarda olmanın huzuru ve rahatlığı içindeyiz. Mekanikleşmiş yürek çarpıntılarının benliğimize yansıyan negatif enerji septomlarından kısa bir süreliğine bile olsa kaçmak, psikolojimizi motive etmeye yetiyor. Bu bağlamda denizde yaşamanın nasıl ayrıcalıklı bir duygu olduğunu bir kez daha anlama fırsatını buluyoruz.

Turkuaz desenli sularla yaşam bulan denizler, zamanının simetrisini duygularımızın ibresi ile buluşturuyor. Mavi yaşamın bizlere sunduğu baş döndürücü güzellikler karşısında çektiğimiz ifade güçlükleri ona duyduğumuz hayranlığı bir kez daha yüceltiyor.

En yalın ve en insani duygularımızın Ay ışığı yolundaki yansımaları, sonbahar yakamozlarının danslarını bir başka renklendiriyor. Zaman hızla akıp giderken insanın sınır tanımayan hayal gücü ile denizlerin akıl almaz yaratıcı gücü yarını şekillendirmeye hazırlanıyor.

Ş.Ünal BENLİALPER

Kaptan – Denizci Yazar