2012 yılında ilk kısa hikâye kitabı yayınlanan M.Çağrı Küçükyıldız'ın geçen yıl ikinci kitabı olan "Uzakta Bir Liman" yayımlanmıştı.  M. Çağrı Küçükyıldız 3. kitabı "Romanın Sonu" da raflarda yerini aldı.

Romanın Sonu

Geçtiğimiz Haziran ayında KDY’den çıkan “Romanın Sonu” isimli son kitabında deniz ve denizcileri de anlattığı sekiz kısa hikâye bulunmaktadır.

Kitabın arka kapağından: “Nerede yaşanırsa yaşansın; ister bir geminin kamarasında, isterse bir apartman dairesinde. Herkesin anlatacak bir hikâyesi var.

M.Çağrı Küçükyıldız verdiği bir röportajda yazmanın kendisi için ne ifade ettiğini şu cümlelerle anlatmıştı:

"Yazmak kendimi ifade imkanı veriyor. Yaşadıklarımı ve hissettiklerimi benimseyen, "Evet, ben de böyle düşünüyorum, hissetmiştim..." diyen insanlarla yakınlaşmış oluyorum. Hem yaşadıklarım, hem çevremdekiler tarafından anlatılan hikayeler yok olmasın istiyorum. Böylece hikayeleri hiç olmazsa sayfalara emanet etmiş oluyor, onların insanlık tarihinden silinmesini bir nebze de olsun geciktirmiş oluyorum.

Deniz hayatını tecrübe edip bunları yazan çok yazarımız yok maalesef. Ülkemizde böyle bir boşluğu doldurma çabasıyla yazdıklarımın denizi seven, yaşayan, ya da sadece merak eden insanlar tarafından takdir edildiğini görmek işte bu amaçlara yaklaştığımı hissettiriyor."

Başarılı bir kaptan, başarılı bir yazar Çağrı Küçükyıldız

1981 yılında Kastamonu’da dünyaya gelen Küçükyıldız, Bursa Fen Lisesinden sonra  Üniversite eğitimimi İTÜ Denizcilik Fakültesinde tamamlamış ve ticari gemilerde görev almış. 2016 yılından bu yana ise IMO'da denizcilik uzmanı olarak görev yapıyor.

Editör: CAHİT İSTİKBAL