Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG), Metropolis ve Guangzhou Belediye Yönetimi tarafından birlikte verilen Guangzhou ödülüne aday şehirler içerisinde Türkiye’den tek aday olan Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi Belediyesi, “Cinsiyet, Eşitlikçi Yaklaşım ve Yönetici Kadınlar” projesiyle 171 şehir ve 301 proje arasından ilk 15’e girmeyi başardı.
Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan ve beraberindeki heyet, Kırklareli Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti. Lüleburgaz Belediyesi heyeti, Vali Civelek’e girdikleri yarışma hakkında bilgi verdi. Heyet tarafından Lüleburgaz’ın kentlerde ve bölgelerde sosyo-ekonomik ortamı iyileştirmeyi, sürdürülebilirliği teşvik etmeyi ve vatandaşların geçim kaynaklarını artırmaya yönelik inovasyonları ödüllendirmeyi amaçlayan, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG), Metropolis ve Guangzhou Belediye Yönetimi tarafından birlikte verilen Guangzhou ödülüne aday şehirler içerisinde Türkiye’den tek aday olan Lüleburgaz Belediyesi, 171 şehir ve 301 proje arasından ilk 15’e girmeyi başardığını anlattı.
Vali Civelek, “Cinsiyet, Eşitlikçi Yaklaşım ve Yönetici Kadınlar” projesi ile yüzlerce proje arasından ilk 15 e girmeyi başaran Lüleburgaz Belediyesi kadın çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Gerçekleşen ziyarete, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Lüleburgaz Belediye Başkan Vekili Zehra Artan, meclis üyeleri Deniz Şahin, Mehtap İleri, Mine Dibek, Yazı İşleri Müdürü Türkan Rodoplu, Basın Sorumlusu Sercan Topçular ve Yeşilyurt Gazetesi Köşe Yazarı Mürtezan Bulut katıldı.
Kaynak: iha