Yang Ming Line, mayıs ayında başlattığı Uzak Doğu-Mersin direkt seferleriyle hem ihracatçı hem de ithalatçı firmalara büyük avantaj sağlıyor.

Yang Ming Line Uzak Doğu’dan Mersin’e direkt uğrak yapmaya başlayan Asia Adriatic Express Service (AAX) isimli yeni servisiyle Uzak Doğu yükü olan ihracatçı ve ithalatçılara önemli bir çözüm sunuyor. Mayıs ayı sonunda Busan’dan ilk seferine çıkan servis için 3 bin 400 - 3 bin 800 TEU kapasiteli sekiz gemi kullanılıyor. Yang Ming Line’ın Busan-Şangay- Ningbo-Yantian-Singapur-Colombo-Cidde-Port Said Batı-İskenderiye-Mersin-Trieste-Koper-Rijeka-Venedik- Port Said Batı-Singapur rotasını izleyecek yeni servisinde, ihracat ve ithalat yükleri için transit süre 20-25 gün arasında gerçekleşiyor. Yang Ming Line, Hanjin Shipping, United Arab Shipping Company (UASC) ve Hyundai firmalarının gemileri ile verilen servis, özellikle Uzak Doğu’dan Doğu Akdeniz ve Adriyatik’e gönderilecek ithalat yükleri için kullanılan bir hizmet.

Servisle ticarete hareket gelecek
Uzak Doğu'dan Mersin'e direkt uğrak yapan tek servis olduğundan, Yang Ming'in direkt hattı her iki bölgenin ticari ilişkileri açısından önemli bir katkı sağlıyor. Mersin Limanı'na bu direkt hatla yapılacak olan ihracat yükleri ağırlıkla maden, mermer, un, makarna, tekstil, pomza, imcosuz kimyasallar, cam eşyalar olurken; ithalat yükleri arasında ise güneş kollektörleri, elektronik eşyalar, beyaz eşya, hediyelik eşyalar, oyuncaklar, bebek eşyaları, kauçuk gibi ürünler yer alıyor.

Editör: TE Bilişim