THY Denizli uçuşları iptal

THY'nin Denizli Uçuşlarını İptal Etmesine İlin Oda Başkanları Sert Tepki Gösterdi

Türk Hava Yolları'nın Denizli uçuşlarının iptaline Denizlili oda ve borsa başkanları sert tepki gösterdi. THY uçak ihtiyacını gerekçe göstererek önce pazar sabah uçuşlarını ardından da bayram sabahı uçuşlarını iptal etmesi Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili ve Denizli Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Raşit Güntaş tarafından ortak yazılı bir açıklamayla şiddetle kınandı. Oda ve borsa başkanlarının bu sert tepkisine Denizli Baro Başkanı Adil Demir'de destek verdi.

"THY bunu hep yapıyor. Ne zaman bir ihtiyaç doğsa akla ilk Denizli geliyor." diyen oda başkanları açıklamalarında "Bizler THY'nin Denizli'ye düzenli olarak uçması ve uçaklarımızın doluluk oranının yüksek seyretmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösterdik. Bu konuda ne kadar başarılı olduğumuz gün gibi ortada. Uçaklarımız hep dolu gidip geliyor. Bu denli yüksek doluluk oranının yakalanmasında Denizli-İstanbul arasında uçak seferlerinin günde iki kez düzenli olarak yapılmasının payı büyük." ifadelerini kullandılar.

Sabah uçuşlarının iptal edilmesiyle THY'nin Denizli'yi düzenli uçulan bir kent olamktan çıkardığını ileri süren başkanlar şunları kaydettiler: "THY yönetimi bu tutumuyla ne yapmak istiyor? Denizli'den uçmaya alışmış işadamlarımızı, sanayicimizi ve halkımızı başka şehirlerden uçmaya mı yönlendirmek istiyor? Zaten sis nedeniyle pek çok seferimizi gerçekleştirmeyip çevre illerden uçmak zorunda kalıyoruz."

Başkanlar, "THY yönetimi iptal edilen seferlerimizi bir an önce yerine koymalı. Çardak Hava Alanı'nın düzenli uçuş yapılan bir havaalanı olduğu imajına zarar vermemeli." Uyarısında bulundu.

THY daha önce Ramazan ayını gerekçe göstererek bazı tarifeli uçuşlarını iptal etmişti. Bu iptaller Denizli'de büyük tepki ile karşılanmış bunun üzerine harekete geçen Denizlili milletvekilleri uçak iptallerinin sona erdirilmesini sağlamıştı.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim