Türkiye'nin merkezi noktasında bulunan, limanlar ile kuzey-güney, doğu-batı aksları arasında ulaşım üssü vazifesi gören Sivas'a kurulan lojistik merkezi çalışmalarında 2021 yılında aksama yaşanmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yılı Yatırım Programına göre lojistik merkezi projesine 2021 yılı için 80 milyon lira ayrıldı.


Resmi Gazete'de yer alan yatırım programında lojistik merkezi projesinin bedeli 275 milyon 56 bin lira olarak açıklandı. 2020 yılı sonu itibariyle 16 milyon 503 bin lira harcanan projenin 2022 yılında bitirilmesi öngörülüyor.

Sivas; Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) hemen yanına inşa edilen lojistik merkez ile stratejik konumunu fırsata çevirecek. Lojistik merkez; 124 parselden oluşan Demirağ Organize Sanayi Bölgesine çok büyük bir güç verecek ve destek olacak. Üretilen ürünlerin kısa zaman içerisinde demiryolu üzerinden çok rahat bir şekilde limanlara, büyük ulaşım yerlerine ulaştırılması konusunda lojistik merkezi çok önemli bir misyon üstlenecek.

Editör: TE Bilişim