Türkiye’den Türkmenistan’a hizmet verecek ilk ve tek düzenli konteyner hattı hayata geçti...


İstanbul’un Ambarlı limanından çıkış yapan ve Türkiye’den Türkmenistan’a hizmet verecek ilk ve tek düzenli konteyner hattı olan “Sea Union” hattı hizmete başladı. Konteynerin yanı sıra proje yükleri ve açık yük de taşıyan hat, ilk gemisini 30 Haziran’da kaldırdı. Türkiye için bir ilk olan hizmeti, LAM - Lyonel A. Makzume (LAM) şirketler grubu bünyesindeki LAMRUS Vapur Acenteliği San. ve Tic. A.Ş. hayata geçirdi.


Bundan sonra ayda bir Ambarlı limanından kalkacak olan Rus bandıralı nehir gemisi, Rostov üzerinden Volga Don nehrine girerek Hazar Denizi’ne inecek ve Türkmenbaşı limanına uğrak yapacak. Geminin, hava ve nehir şartlarına bağlı olarak 15-20 gün arasında Türkmenbaşı’na varması öngörülüyor.


LAMRUS şirketinin Sea Union hattı konteyner altyapısına sahip olmanın yanı sıra, proje ve açık yük taşımalarına da hizmet verebiliyor. Sea Union, istek üzerine Türkmenistan’da transit gümrükleme, kapı teslim ve ithalat gümrük hizmetleri de sunuyor.


1944 yılında kurulan ve bir gemi acenteliği ve taşımacılık şirketleri grubu olan LAM, acentelik ve denizcilik hizmetlerinin yanı sıra deniz, hava, kara ve endüstriyel proje taşımaları da dahil olmak üzere her türlü taşımacılık ve lojistik hizmetini sunuyor. LAM, 1995 yılından beri varlık gösterdiği Kafkas ülkelerinde edindiği geniş iş ağı ve tecrübelerine Sea Union hattı ile Türkmenistan’ı da eklemiş oldu.

Editör: TE Bilişim