Lojistikte Türk-Alman işbirliği

Dünyanın en büyük 10 fuarcılık şirketinden biri olarak gösterilen Messe Münih ile EKO Fuarcılık ortaklık anlaşması imzaladı. Gelecek yıl Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nı birlikte düzenleyecek olan iki firma, Logitrans'ı yalnızca Türkiye’nin değil, Almanya ile Çin arasındaki bölgenin en büyük lojistik fuarı haline getirmeyi hedefliyor.

EKO Fuarcılık tarafından 4-6 Kasım 2010 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve lojistik sektörünün lider firmalarını ağırlayan 4. Logitrans Transport Lojistik Fuarı, açılış gününde önemli bir anlaşmaya evsahipliği yaptı. Ortak bir taşımacılık ve lojistik fuarı düzenleme planlarını 2010 yılının Mart ayında imzaladıkları “İyi Niyet Anlaşması” ile gündeme getiren EKO Fuarcılık ile Alman fuarcılık devi Messe Münih (MMI) ortaklık anlaşmasına imza attı.

Toplam 154 ülkede, pek çok sektörde fuar düzenleyen, taşımacılık ve lojistik alanında dünyanın en büyük fuarı olan Transport Logistic Fuarı’nın organizatörü Messe Münih ile EKO Fuarcılık’ın 2011 yılının Aralık ayında İstanbul’da birlikte düzenleyeceği ilk fuar, Logitrans Transport Lojistik Fuarı olacak.

İmza töreninde bir konuşma yapan EKO Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun, “2011 yılında Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nı iki misli büyütmüş olacağız. Bölgemizin kendi alanındaki en büyük fuarı olmak adına konulmuş bulunan bu hedef, Messe Münih ve EKO ortaklığıyla garanti altına alınmış oluyor. Türkiye’nin resmi politikalarıyla örtüşen bir yol haritamız bulunmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarının ve sektörel medyanın da büyük desteği var. Önümüzdeki yıllardan itibaren yalnızca Türkiye’nin değil, Almanya ile Çin arasındaki bölgenin en büyük lojistik fuarı, Logitrans Transport ve Lojistik Fuarı olacaktır” dedi.

Anlaşmaya Messe Münih adına imza atan Messe Münih Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Gerritzen ise EKO Fuarcılık ile Messe Münih’in, Logitrans’ı gelecekte birlikte düzenlenmek için hissedarlık anlaşması imzaladığını bildirmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Gerritzen, “EKO Fuarcılık ile Messe Münih, çok önemli bir fuar olan Logitrans’ın başarılı bir şekilde uluslararası niteliğe kavuşacağı ve bu genişlemenin pazarın ihtiyaçlarını karşılayacağı konusunda rahattır. Messe Münih olarak EKO Fuarcılık’ın bizimle birlikte adım atmasından gurur duyuyor ve bu ortaklık için doğru ortağı seçtiklerine inanıyoruz. Logitrans ile bir başarı hikâyesi yazacağımıza güveniyor ve Aralık 2011’deki ilk ortak etkinliğimizi sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.

“Logitrans 2010 Lojistik Ödülleri” sahiplerini buldu

Bu yıl 18’i 13 farklı ülkeden olmak üzere 213 markayı temsil eden 102 katılımcı firmayı bir araya getiren 4. Logitrans Transport Lojistik Fuarı açılış gününün akşamı, ilk kez düzenlenen “Logitrans 2010 Lojistik Ödülleri”ne de ev sahipliği yaptı.

Ülkemizde hızla gelişen lojistik sektörünün başarılı kurum ve kişilerinin belirlendiği yarışmada “Ulaştırma Bakanlığı Belgeli Hizmetler” ile “Oda ve Derneklere Kayıtlı Hizmetler” farklı kategorilerde değerlendirildi. Ayrıca proje ve ürünlere “Jüri Özel Ödülleri” verildi. 

“Logitrans 2010 Lojistik Ödülleri”nin jürisinde sivil toplum kuruluşlarını ve sektör yayınlarını temsilen Ahmet Oğuz (Devir Saati), Atilla Yıldıztekin (CSCMP Türkiye), Hakan Albayrak (ARLOD), Hüseyin Kıyak (RODER), İbrahim Öz (DTD), İlker Altun (EKO Fuarcılık), M. Mete Kalender (Taşımacılar), M. Vahit Mahmatlı (Maya Yayınları), Murat Erdoğan (Perşembe Rotası), Mutlu Doğan (Trans Medya), Nuray Pekcan (Kamyonum), Nurten Berberoğlu (Ticari Araçlar) Recep Canpolat (Ulaşım Online), Selçuk Onur (Lojimedya), Serhat Baş (Aysberg Yayınları), Şenel Özdemir (Transport) yer aldı.

“Atlas” lojistiğe uyarlandı

Dünyayı sırtında taşıyan mitolojik Atlas’dan esinlenilerek yaratılan yarışmanın ödülü, heykel sanatçısı Aykut Ayaztuna tarafından tasarlandı. Mitolojiye göre Atlas’ın Olympos’a saldırdığı için Zeus tarafından gök kubbeyi omuzlarında taşımakla cezalandırıldığını anlatan EKO Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun,  “Buradan hareketle, tıpta kafatasını taşıyan ilk omura da atlas adı verilmiş. Biz de bunun taşımacılık ve lojistik sektörüne çok uygun bir çağrışım olduğunu düşündük” dedi.


Logitrans Transport Lojistik Fuarı hakkında

Türkiye ve komşu bölgelerinin en etkili transport ve lojistik fuarı olan Logitrans Transport Lojistik Fuarı 2004 yılından bu yana EKO Fuarcılık tarafından düzenleniyor. Logitrans Fuarı’nın hizmet sektöründen ağırlıklı katılımcı profilini karayolu taşımacıları, 3’üncü ve 4’üncü parti lojistik şirketleri, demiryolu-denizyolu acenteleri, havayolları, liman otoriteleri,  tedarik zinciri yöneticileri, sigorta ve finans kurumları oluşturuyor. Fuarda sektörün endüstriyel ayağında sergilenen ürünler arasında ise depolama-raf sistemleri, forklift, istif makineleri, depo ekipmanları, yazılım-otomasyon çözümleri, araç takip-filo yönetim sistemleri, sinyalizasyon teknolojileri, ticari araçlar, yedek parça ve aksesuvarlarıyla çekiciler yer alıyor. EKO Fuarcılık ayrıca “Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi” ile “Logitrans Lojistik Ödülleri” organizasyonlarını da yürütüyor.

Editör: TE Bilişim